Dankbaarheid doet wonderen - A Casa Nostra - Paul en Chantal

Dankbaarheid doet wonderen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Verschillende manieren om je dankbaarheid te tonen

Een klein gebaar

Dankbaarheid is namelijk een hele goede manier om het geluk van anderen en dat van jezelf te verhogen. Al is het gebaar nog zo klein. Woorden zijn voor de hand liggend maar een glimlach, een handdruk of een knipoog kan ook veel betekenen. Je erkent daarmee een ander en dat is wat eenieder graag wil.

Goede eigenschappen benoemen

Maak een lijstje met goede eigenschappen van die leuke collega of goede vriend. Wat maakt hem of haar zo leuk? Schrijf het op. Maak een lijstje én overhandig het persoonlijk aan die persoon. Je laat daarmee zien hoe dankbaar je bent dat diegene in je leven is gekomen.

Leg je telefoon ver weg als je met anderen bent

Door de telefoon weg te laten krijgt en ervaart de ander oprechte aandacht. Je laat zien dat de ander het waard is om tijd aan te besteden.  Toon oprechte belangstelling en laat zo je dankbaarheid voor de ontmoeting zien.

Raap afval op en gooi het weg

Het is een kleine moeite om afval wat je onderweg ziet liggen op te rapen en weg te gooien. Het is een kleine moeite en als we het allemaal zouden doen, zou onze omgeving er (nog) schoner uitzien. Dankbaar, niet alleen voor fijne mensen om ons heen maar, ook voor de mooie wereld.

Schrijf een bedankbriefje

Een lief berichtje met een dankjewel sturen via whatsapp kan heel attent zijn. Veel specialer is een handgeschreven brief. Je maakt impact. De ander voelt dat je extra moeite hebt gedaan. 

Geef complimenten en zeg het voort

 

Heb je een positieve ervaring door vriendelijk personeel, door heerlijk eten of in een toffe winkel. Geef de mensen een compliment. Dat mag voor ieder klein detail zijn. Je dankbaarheid voor de goede service bijvoorbeeld. En vergeet niet om het voort te zeggen.

Blij zijn met wat er is

Dankbaarheid is dus eigenlijk heel eenvoudig. Een cadeautje als bedankje, een fooi als bedankje of een compliment. Het zijn vormen van dankbaarheid laten zien die we allemaal wel kennen.  Door dankbaar naar een ander te zijn laten we merken waar we positieve energie van hebben gekregen. Er zijn meer vormen van dankbaarheid die helpen bij extra geluksgevoel. 

Om dankbaarheid te voelen heb je niet per se iets nodig van een ander. Je kunt het gevoel creëren door gewoon blij te zijn met wat er is. Gewoon een vogel die fluit, de zon die weer schijnt of een vrij moment met een heerlijke koffie. Als je veel ‘in je hoofd zit’ lijkt dat misschien moeilijk. Je mist dan misschien wel wat van de verbinding met het gevoel. Zeker het proberen waard. Sta gewoon eens af en toe echt stil bij de kleine dingen!

dankbaarheid
A Casa Nostra - Paul en Chantal draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders