VERRAS JEZELF. ONTDEK NATIONAAL PARK DE MAASDUINEN

Maak een wandeling rondom het Reindersmeer in Well. Spot vogels bij de Zevenboom in Afferden of bewandel het magisch mooie Bergerbos of Putjesberg. De fietsroute ‘Noordlus van de Maasduinen’ voert je rondom het Nationaal Park.

De Limburgse Maasduinen vormt een bijzonder stukje Nederland. Het Nationaal Park is een prachtig natuurrijke gebied dat zich bevindt aan de oostzijde van de maas. Het strekt zich uit van de gemeente Mook en Middelaar, helemaal in de kop van Limburg tot Belfeld (voorbij Venlo). De Limburgse Maasduinen liggen tussen de Maas aan de westzijde en de Duitse grens aan de Oostzijde. Het gebied telt ruim 50 kilometer maasoevers.

De natuur van de Limburgse Maasduinen is uniek, met heide-, stuifzand- en boslandschappen en natuurlijk rivier de Maas. In het seizoen laat de aspergeteelt haar markante, langgerekte bedden zien.

Verblijven in Noord-Limburg voelt als vakantievieren in het buitenland. Het landschap en de Limburgse cultuur zijn écht uniek en de moeite waard om te ontdekken. Noord-Limburg is trots op haar ligging aan de Maas. Er is zoveel te ontdekken. Van natuur tot cultuur, van winkelstad tot historisch vestingstadje. Fiets- en wandelroutes voeren je door typische dorpjes, langs de Maas en door de Peel. Ook voor de inwendige mens heeft Noord-Limburg allerlei lekkers te bieden zoals bijvoorbeeld de limburgse vlaai, de asperges en de blauwe bessen.

 

Nationaal Park De Maasduinen – van bovenaf gezien

 

Gemeente Bergen (L)

Afferden, Aijen, Bergen, Nieuw-Bergen, Siebengewald, Well en Wellerlooi zijn de dorpskernen van de Gemeente Bergen (L). In de gemeente Bergen komen natuur en toerisme samen. De vele horecagelegenheden, een nieuw winkelcentrum Mosaique, de oude kerktorens en de schaapskooi waar je met een beetje geluk de herder met zijn schapen aantreft zijn een bezoek meer dan waard.

Bourgondisch genieten

In de Maasduinen geniet je van tongstrelende gastronomie. Voor ieder wat wils; van Michelin sterrenrestaurant ‘Brienen aan de Maas‘ tot aan een gezellige brasserie of Beachclub Leukermeer. De verschillende streekproducten zoals asperges en aardbeien worden op traditionele, maar ook op vernieuwende wijze bereid. Op de verschillende terrassen langs de Maas, Mookerplas, Leukermeer en het Reindersmeer kun je onder het genot van een hapje en drankje genieten van een prachtig uitzicht. Ontdek de vele restaurants, ijssalons en cafés in de Maasduinen. Om het bezoek compleet te maken kun je overnachten in de vele verblijfsaccommodaties van camping, tot kleinschalig hotel, van bungalowpark tot een eenvoudige Bed & Breakfast en Leefstijlhuis- A Casa Nostra  Voor iedereen is er een passende uitvalsbasis te vinden voor een ontdekkingstocht door het gebied.

Fietsroutes

In de Limburgse Maasduinen is het heerlijk fietsen. Voor een paar euro ben je in het bezit van een fietsknooppunt kaart waarmee je eindeloos je eigen routes kunt samenstellen. De routes voeren langs Nationaal Park De Maasduinen, over de vele kilometers Maasoever en door gezellige dorpjes. Met een boot van rederij Filia Mosae kun je stukken overbruggen en genieten van een mooi uitzicht vanaf het water. De vele veerverbindingen maken het gemakkelijk om van de ene kant naar de ander kant van de maas te komen. Neem bijvoorbeeld het Veerboot Kobus, het fietsveer van Wellerlooi naar Blitterswijck

 

Om je op pad te helpen geven we hier alvast een prachtige route ‘Erop en erover (De Maas)’

De route start bij Vakantiepark Leukermeer, De Kamp 5 in Well. Fiets vanaf het Leukermeer in zuidelijke richting naar het eerste fietsknooppunt van deze route: knooppunt 67. Volgende knooppunten; 67, 66, 71, 15, 27, 62, 74, 55, 70, 25, 93, 92, 98, 26, 56, 57, 58, 14, 59, 71, 66, 67.

 

 

 

 

BEZOEK EEN CONCERT

In het voormalige Ottersumse klooster Roepaen. Het hele jaar door worden hier de meest verrassende bands- en solo-artiesten gepresenteerd.

 

FIETS EEN VAN DE KAPELLENROUTES

 

KOM IN ACTIE

Beleef spetterende actie op het Leukermeer, van zwemmen tot banaanvaren, van wake-boarden tot genieten op het strand. Of wat dacht je van gewoon lekker zwemmen (buiten en binnen).

 

WANDEL DE LAMMETJESROUTE

Leer (met de kinderen) alles over de schapen op de Bergerheide. Wandel de spannende en leerzame Eddy de Eend route of de speurtocht rondom het Eendenmeer. Deze route kan geprint worden bij een I-punt.

 

TE PAARD DOOR DE MAASDUINEN

Heb je vroeger paard gereden en begint het weer te kriebelen als je terugdenkt aan die tijd? Of ben je benieuwd wat paardrijden en de omgang met paarden je oplevert? Op zoek naar een nieuwe uitdaging, wil je meer lichaamsbeweging, op de rug van een paard genieten van de natuur of gewoon lekker bezig zijn met een paard? Ben je jong (vanaf 4 jaar) of wat ouder (maar nooit te oud om te leren of genieten), valide of minder valide? Plezier is het aller belangrijkste voor zowel ruiter als paard, de motivatie om paard te rijden. Op Seurenheide maken ze plezier met elkaar en met onze paarden, wij houden van afwisselende lessen, rijden dressuurmatig of zonder zadel, we gebruiken hindernissen of spelen een spelletje. En voor nog meer plezier organiseren we ” regelmatig activiteiten en evenementen “leuke dingen doen met paarden” en doen we “meer dan alleen paardrijden“.

 

BEZOEK LANDGOED BLEIJENBEEK

Een bijzonder stukje natuur met een indrukwekkende kasteelruïne die met een gids te bezoeken is. Naast de kasteelruïne ligt Paviljoen Bleijenbeek met golfbaan waar je terecht kunt voor een hapje en een drankje en natuurlijk voor (supa)golf. Het Nederlands Golfmuseum neemt je mee in de tijd en laat je kennismaken met het ontstaan en de ontwikkeling van de golfsport in de Lage Landen.

 

FIAT 500 HUREN

Geniet van de prachtige Maasduinen in een ‘rugzakje’. Huur een nostalgische Fiat 500 en toer op je gemak door het mooie Noord-Limburg.

 

RONDVAART OP DE MAAS EN HET LEUKERMEER

Vaar mee met Filia Mosae, te boeken via www.maasboot.nl

 

TUK TUK MAASDUINEN

Ontdek het uitgestrekte gebied op een ludieke manier. Ook voor grotere groepen te boeken.

 

Voor meer toeristische informatie kun je terecht op www.visitnoordlimburg.nl

 

 

 

A Casa Nostra draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches