Het lichtkunst festival; een lumineuze ode aan het Limburgs Landschap

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email

Hét herfst-uitje in Noord-Limburg

 

 

Iedere herfst opent Kasteeltuinen Arcen de poorten ‘s avonds voor een prachtige nieuwe editie van het lichtkunstfestivalEnchanted Gardens’. Een bijzondere ervaring in de meest feeërieke tuinen van Limburg. Een waar Ode aan het landschap in de verlichte tuinen van Kasteeltuinen Arcen. 

Het rondreizende Lichtkunstfestival, dat dit jaar voor de vierde keer Kasteeltuinen Arcen aan doet, maakt normaliter een tour langs verschillende Europese kastelen om bezoekers prachtige lichtkunst te tonen.  De lichtkunstwerken staan verspreid over het in totaal 32 hectare grote park. De route voert de avondgasten langs lichtkunstwerken en sfeerbeelden van de tuinen. De herfstsfeer wordt op een bijzondere manier benadrukt door de verlichting en de honderden kaarsen op de route.

Enchanted Gardens is hét herfst-uitstapje in Noord-Limburg. Prachtig te combineren met een verblijf in A Casa Nostra in het nabij gelegen Well . Neem na een heerlijke overnachting ruim de tijd voor wandelingen of een  fietstocht in Nationaal Park de Maasduinen. 

 

Lichtkunst van prestigieuze internationale kunstenaars.

 

Tijdens Enchanted Gardens zijn in Kasteeltuinen Arcen verschillende indrukwekkende lichtkunstobjecten van internationale kunstenaars te bewonderen.

De route start op het Kasteelplein met “Shadows of the past” van  Alexander Reichstein uit Finland. Bewoners van Kasteel Arcen uit lang vervlogen tijden schrijden als schimmen voorbij op de kasteelmuur. In het Lommerrijk neemt het Belgische kunstenaarsechtpaar Tom & Lien Dekyvere ons mee in hun wereld van Rhizome! Deze installatie is gemaakt van duizenden meters verlicht fluorescerend touw aan elkaar geknoopt en speelt met perspectief door middel van licht en geluid. De structuur van het kunstwerk is een weerspiegeling van onze huidige samenleving, waar groepen mensen verbinden en loskoppelen, bewust en onbewust, vereist of gekozen. Net zoals de alchemisten van vroeger zoeken Tom & Lien Dekyvere naar onverwachte verbanden, op zoek naar de grenzen tussen natuur en technologie, tussen mens en robot, tussen dode en levende materie. Het kunstenaarsduo exposeerde Rhizome internationaal. Sydney (AU), Manchester (VK), Baltimore (VS) en Wuhan (PRC) zijn slechts enkele locaties om te noemen. En nu dus in Arcen.

Lichtkunst in het dorp Arcen.

 

Elk jaar zal er ook een lichtobject te zien zijn op het dorpsplein van Arcen. Dit plein is openbaar en voor iedereen natuurlijk gratis toegankelijk. De “IcoSphere” is een object van Norman Körvers & Jonas Mostert (GER) dat elke avond te beleven is in Arcen.  

 

Light art by Kids! Kinderen zijn de kunstenaars.

 

Telkens wordt er weer een lichtkunstproject gecreëerd door basisschoolleerlingen uit Noord-Limburg. Bijzonder is dat er ook middelbare scholieren meedoen aan het project. De Topklas Kunst van het Valuas College in Venlo maakt een bijzonder lichtproject van meer dan 100 lichtpunten.

 

A Casa Nostra draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders