QA - A Casa Nostra - Paul en Chantal

ONLINE
BEWEZEN BETER
KANTEL PROGRAMMA

Veelgestelde vragen

Ik ben zelf een professional (arts), kan ik dan meedoen?

In de opleidingen voor geneeskunde etc. wordt er maar heel weinig (een paar dagen/weken) aandacht gegeven aan leefstijl. In het Bewezen Beter Kantel Programma komen honderden leefstijl onderdelen aan bod. Ook in onze eerdere (live) programma’s waren professionals als huisartsen, psychologen, psychiaters en fysiotherapeuten onze klant. Dus ja, je kunt meedoen en bent meer dan welkom. Het is fantastisch als al deze kennis ook gebruikt gaat worden in de reguliere geneeskunde. 

Kun je meedoen als je zwanger bent als je al chronische pijnklachten hebt vanaf een eerdere zwangerschap? Voor wat voor een soort klachten is het programma geschikt? Zelf momenteel zwanger van een tweeling.

Meedoen tijdens een zwangerschap adviseren we niet direct. Neem vooral, zeker, vanaf week 20 de nodige rust. Ga niet over je grenzen. Mocht je bijvoorbeeld kunnen deelnemen aan zwangerschaps-pilates, zeker doen. 

Is het programma ook passend voor lichamelijke klachten (rug- en buikpijn) na keizersnede? Werkt het programma ook voor chronische migraine? Kan het ook helpend zijn bij een burn-out? Al zo'n 1,5 jaar een zogenoemde strijd. Benieuwd of het ook iets voor mij is, wanneer ik geen pijn heb maar 'gewoon' ADD? Kan ik ook meedoen als ik een diastase heb die op alle vlakken zorgt voor disbalans in mijn lijf? Is het ook geschikt voor chronische pijn bij Prikkelbare Darm Syndroom? Is het alleen voor bekkenpijn? Of ook rugpijn, bilpijn? Is het op maat aan te passen? Ik heb geen chronische aandoening, wel andere fysieke (nek/hoofd/tinnitus) klachten. Kan dit ook passen? Is het programma geschikt voor mensen met fibromyalgie en vermoeidheidsklachten hierdoor? Ik ben (nog) geen moeder maar ervaar wel veel van de genoemde klachten. Is het programma geschikt voor mij? Is het programma alleen voor bekkenproblemen? Is dit programma geschikt voor bekkenhypertonie? Heb soortgelijke klachten als bekkeninstabiliteit. Is dit programma ook passend voor lichamelijke klachten na een keizersnede (en verklevingen)? Is het programma ook geschikt voor rug-, schouder- en nekpijn, moe, futloos etc. Geen bekkenpijn, wel verzwakte bekkenbodem en artrose in de onder in de rug. Is het programma geschikt? Kan iemand met klachten na een auto-ongeluk ook deelnemen?

Het programma is geschikt voor (jonge) vrouwen die zich moe en futloos voelen. Vrouwen die op dit moment dus niet meer stralend door het leven gaan. En dat kan inderdaad door heel veel diverse oorzaken, of om heel verschillende redenen, zijn. De plaats waar je lichaam zijn klachten uit zijn (als je holistisch kijkt en weet dat alles met elkaar samenwerkt) niet per definitie hetzelfde als de (enige) oorzaak van je probleem. En waar je dus pijn ervaart of een diagnose voor hebt. 

Dus het is niet zo dat je uistluitend baat bij het programma zou hebben als je last hebt van bekken gerelateerde klachten. Je hoeft dus ook (nog) geen moeder te zijn om in aanmerking te komen.

 

Het Bewezen Beter Kantel Programma staat aan de basis -en ís de basis- om te kunnen herstellen van  klachten. Iedere jonge vrouw die zich moe en futloos voelt en weer wil stralen kan meedoen.

 

'De doktor van de toekomst zal geen medicijnen meer geven, maar zal zijn patiënten interesseren voor de eigen goede zorg van het menselijk lichaam, voor voeding, voor de echte oorzaak van klachten én voor preventie van ziekte.'

 

Thomas Edison (1847-1931) had het toen al goed gezien. Deze en veel andere oude wijsheid mag niet verloren gaan. Het zorgsysteem mag gekanteld met veel meer aandacht voor holistische (en preventieve) methodes. 

 

Een greep uit de onderwerpen
die aan bod komen

Het online Bewezen Beter Kantel Programma is een compleet (nieuw) programma met een combinatie van de beste specifieke oefeningen op het gebied van (medische) fitness, yoga, Pilates en diverse combinaties van therapeutische interventies. Mét een uitleg over essentiële accenten voor wat betreft  de functie en uitvoering. Dat varieert  van uitgekiende ademhalingstraining tot voeding, praktische tips en trainingen en oefeningen voor body en mind. Na aanmelding krijg je de gelegenheid om een uitgebreid kennismakingsformulier in te vullen, waarna je in aanmerking komt voor een korte persoonlijke online intake met Paul & Chantal. 

Je gaat jezelf echt leren kennen en omarmen om zo de regie over jouw leven en gezondheid terug te krijgen. Dat is blijvend en daar heb je meer aan dan je je nu kunt inbeelden. De voordelen van een lichaam dat getraind is om zich aan te passen aan verandering zijn legio. Door de veerkracht van jouw systemen wordt je veel beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Vele onderzoeken tonen intussen al aan dat een gezonde leefstijl echt ziektes (en veel ellende) voorkomt.

Pijn is een subjectieve ervaring en kan variëren van persoon tot persoon. Het vertrouwen op pijn als de belangrijkste maatstaf voor coaching en therapie kan leiden tot onnauwkeurige beoordelingen en behandelingen die niet aansluiten bij datgene waar de persoon in kwestie echt mee geholpen zou kunnen worden. We werken derhalve niet op geleide van pijn. Door alleen op pijn te vertrouwen, bestaat het risico dat de onderliggende oorzaken van de pijn over het hoofd gezien worden. Het is belangrijk om de échte oorzaak van de pijn te achterhalen en ,indien mogelijk, deze aan te pakken, in plaats van alleen symptoombestrijding toe te passen. Ook is het nadeel dat op geleide van pijn behandelen kan leiden tot (overmatig) gebruik van pijnstillers en medicatie. Dit kan leiden tot afhankelijkheid, intolerantie, bijwerkingen en andere (nu soms onzichtbare) complicaties op lange termijn. Daarnaast is het zo dat door alleen te focussen op de pijn dat de psychologische aspecten van pijn en het well-zijn van degene met pijn niet voldoende worden aangepakt. Door een holistische benadering wordt er rekening gehouden met relevante factoren, zoals de medische geschiedenis, psychologische en sociale aspecten, en een volledige evaluatie van de symptomen.

De methode en aanpak in het programma hebben zich bewezen bij honderden mensen die met succes een kantel-traject gevolgd hebben. De tevreden oud-deelnemers geven het programma de kwalificatie Bewezen Beter.

Raden jullie dit ook aan bij endometriose (en nog geen kinderen)? Geen pijnklachten, wel schildklierpatiënt (Hashimoto) en veel last van vermoeidheid, zou meedoen zinvol zijn voor mij? Door endometriose en meerdere buikoperaties bekkenpijn. Is het voor mij dan ook passend?

Het programma is niet specifiek gericht op het verhelpen van deze aandoeningen (schildklierproblematieken en endometriose). Wel is het natuurlijk zo dat veel leefstijlaanpassingen uit het programma helpend kunnen zijn voor je algemeen wellbevinden. 

Is betalen in termijnen mogelijk? Wat krijg ik voor het bedrag? Zijn er ook mogelijkheden voor mensen die dit bedrag niet kunnen betalen?

Nee, er bestaat geen mogelijkheid om in termijnen te betalen. 

We begrijpen dat het voor sommige vrouwen een flinke investering is. Maar hopelijk lukt het je om het financieel geregeld te krijgen. We zien ook voorbeelden waarbij de vrouwen hun spaargeld gebruiken of het bedrag lenen bij familie of vrienden om wél, nu al, te kunnen investeren in zichzelf.  

Ik ben niet pijnvrij na het krijgen van een kindje, hoe snel zou dat wel zo moeten zijn? Vanaf wanneer na de bevalling kun je dit doen? Dus hoeveel hersteltijd geef je je lichaam voor je begint? Hoeveel weken na de bevalling start je het Kantel Programma?

De duur van het ontzwangeren varieert van persoon tot persoon. Over het algemeen duurt het enkele weken tot enkele maanden, soms wel een jaar om te herstellen na de bevalling. Het is belangrijk om jezelf de tijd en de rust te geven om te genezen en te wennen aan de veranderingen in je lichaam. Ook als je borstvoeding geeft. Terugkeren naar je oude energieniveau en fitheid kan ook verschillen, afhankelijk van factoren zoals je algemene gezondheid, levensstijl en de manier waarop je voor jezelf zorgt. Het is dus raadzaam om het bijvoorbeeld met je huisarts te hebben over jouw specifieke situatie en om eventueel advies te vragen over jouw herstelproces na de bevalling.

Hoe lang duurt het programma? Kun je als deelnemer elk moment starten of pas als de deuren opnieuw geopend worden, dus vanaf 1 januari 2024?

Het programma duurt minimaal 3 maanden. Vanaf je officiële start ontvang je iedere week toegang nieuw materiaal. Je kunt het programma daarmee afronden in 3 maanden. Maar je mag er ook een jaar over doen en je hebt sowieso een jaar toegang tot alle inhoud.

Wat houden groepssessies in? Over welke periode krijg je concrete ondersteuning?

.

Vanaf oktober 2023 is er maandelijks een online bijeenkomst waarin Paul & Chantal alle vragen (die je vooraf kunt indienen) van de deelnemers behandelen. Deze groepssessies worden opgenomen en komen daarna ook weer voor iedereen beschikbaar in het programma. 

De concrete ondersteuning die naast alle theorie, video’s en e-learning ook ontvangt is dus tijdens de maandelijkse groepssessies.

Raden jullie behandelingen bij een chiropractor/kraker af?

Nee, wij raden behandelingen bij andere professionals zeker niet af! We weten dat je soms geholpen moet worden, op het vlak van body of mind. Als de behandelingen volgens plan lopen heb je (blijvend) resultaat. Indien het gewenste resultaat niet geboekt wordt kun je je afvragen of je de juiste behandeling aan het volgen bent voor jouw specifieke klachten.

Hoe weet ik of ik het wel erg genoeg heb voor een online programma? Hoe erg moet het zijn om mee te willen doen? Drie jaar na de bevalling nog altijd een zeurende pijn van 3/10, is dat erg genoeg om mee te kunnen doen? Ik heb sommige dagen pijn en andere niet, zou het programma dan iets voor me kunnen zijn?

Hier kunnen we heel kort over zijn. Ja, het is erg genoeg. Als jij je (te) vaak moe en futloos voelt of pijn hebt is het erg genoeg. 

Je bent toch echt te jong om niet fit en energiek te kunnen leven. De vraag die we daarom aan jou willen stellen; ‘Ben je het waard om te investeren en jezelf even op nummer 1 te zetten?’

Is dit programma ook geschikt voor moeders (met kinderen > 16 jaar) die astma hebben? Maar geen klachten van een zwangerschap. Ik ben geen jonge moeder (pubers) maar heb wel veel pijn. Is het iets voor mij? Is het echt enkel voor vrouwen die (recentelijk) bevallen zijn?

Natuurlijk stellen wij geen leeftijdsgrens. Het is erg genoeg dat je zelfs met oudere kinderen nu nog steeds veel last ervaart. Je bent welkom!

Moet je stoppen met werken als je meedoet en elke dag het programma volgen? Heeft het nut om deel te nemen als je thuis geen vangnet hebt voor opvang van je kinderen?

Ik vind het lastig omdat ik bang ben dat ik het alleen niet kan. Gezond zijn, trainen, tijd investeren? Moet je voor dit programma elke dag sporten om succes te behalen? Hoe werkt dit?

Hoeveel invloed heeft voeding in het gehele programma? Is een aanpassing in voeding tijdelijk of blijvend? Welke rol speelt voeding?

Is mindfulness een groot onderdeel van het programma?

Hoe worden de oefeningen goed afgestemd op jouw situatie? Hoe zit het met maatwerk afgestemd op de persoon? Hoe wordt je uitgedaagd om het geleerde in de praktijk te brengen?

In ons nieuwe online Bewezen Beter Kantel Programma geven we jou al onze expertise en een compleet beeld vanuit een holistische visie. We houden het simpel, maar heel goed. We hebben het over kwaliteit in plaats van kwantiteit.

Wil je dat het programma vanzelf alle problemen voor jou oplost? Koop het dan niet. We hebben toch goed begrepen dat je een transformatie wilt, een echte kanteling? 

Wij hebben het overzicht en een heldere visie wat daarvoor nodig is. Of het nu is op het gebied van voeding, inspanning/ontspanning, bewegen of juist rusten, ademhaling, koude, mindful en honderden andere onderwerpen uit je dagelijkse bestaan. En sommige adviezen zijn aanpassingen voor tijdelijk, tijdens je kantelproces. Maar een aantal adviezen zul je levenslang blijven toepassen. En dat is dan geeneens een straf!

Wij wijzen je graag de weg op maat! Wil je daar meer over weten. Hoe dan? Bekijk de 8 opgenomen live Q&A’s op onze website.

Jij wilt investeren in jezelf, durft te kiezen, schakelt snel en bent gewend om je eigen verantwoordelijkheid te nemen. Jouw gedrevenheid en commitment noemen wij een winnaarsmentaliteit. Dat is de mentaliteit die je nodig hebt waardoor het jou wél gaat lukken. 

Investeren in je zelf betekent ook dat je er voldoende tijd voor vrij maakt om in de dagelijkse praktijk het geleerde te gaan toepassen, op álle leefstijlgebieden. Dit kost tijd en inspanning. En soms is het handig als je dan kunt terugvallen op hulp van je netwerk. Zodat je ook echt kunt investering in jouw kanteling! 

 

Hoeveel investering in tijd kost deelname aan het Bewezen Beter Kantel Programma?

 

✅ Zodra je officieel start ontvang je iedere week toegang tot een nieuw onderdeel van het programma. Drie maanden lang wekelijks dus.

✅ Gedurende jouw eerste 3 maanden is er maandelijks een online Q&A groepssessie. Hiervoor kun je vooraf je vragen indienen. Je mag erbij zijn en ook live vragen stellen. Het is niet verplicht en ook deze opnames worden een onderdeel van het programma.

✅ Om nieuwe gewoontes te implementeren en een kanteling te maken is tijd nodig. Je mag snel, in 3 maanden. Maar voel je niet opgejaagd. Soms zorgt een ‘calamiteit’ ervoor dat je (iets) langer nodig hebt. Daarom heb je dus een jaar toegang tot het programma.

Is het programma te volgen naast een (regulier) revalidatietraject?

Ons advies is om sowieso altijd je lopende traject af te maken. Het kan slim zijn om het Bewezen Beter Kantel Programma ernaast te volgen. In de meeste gevallen richt een regulier revalidatietraject zich namelijk voornamelijk op het herstel van fysieke functies na een blessure, operatie of medische aandoening. Het Kantel Programma daarentegen richt zich daarnaast op het bevorderen van gezonde leefstijlgewoonten, zoals voeding, lichaamsbeweging, stressmanagement en slaap. 

Door een Kantel Programma te volgen naast je revalidatietraject, kun je werken aan een holistische benadering van je gezondheid. Hier zijn een paar redenen waarom dit een verstandige keuze kan zijn: 

Het kan je helpen bij het aanpassen van je levensstijl om een sneller en effectiever herstel te bevorderen. Bijvoorbeeld door het advies over voeding dat bijdraagt aan weefselherstel, het bieden van begeleiding bij het veilig en geleidelijk opbouwen van lichaamsbeweging of het helpen bij het omgaan met stressfactoren die het herstel kunnen beïnvloeden.
 Een revalidatietraject is vaak van tijdelijke aard, terwijl het ontwikkelen van gezonde leefstijlgewoonten een langetermijninvestering is in je gezondheid. Het Kantel Programma helpt je bij het identificeren van gebieden waar verbetering mogelijk is en je begeleiden bij het ontwikkelen van duurzame gezonde gewoonten, die je ook na het revalidatieproces kunt voortzetten.
Het Kantel Programma richt zich niet alleen op het specifieke letsel of de aandoening, maar ook op je algehele gezondheid en wellzijn. Door te werken aan een gezonde levensstijl zul je niet alleen je herstel bevorderen, maar ook andere aspecten van je gezondheid verbeteren, zoals energieniveaus, stemming en algeheel welbevinden.

Het is echter belangrijk om te overleggen met je zorgverleners en revalidatieteam voordat je besluit het Kantel Programma te volgen. Zij kunnen je adviseren over de timing, de specifieke doelen en de mogelijke interacties tussen beide trajecten.

 

Waarom wordt het programma niet vergoed door de verzekeraar? Kun je het declareren bij de zorgverzekering?

Het is een bewuste keuze van Paul & Chantal om hun programma’s onder coaching aan te bieden en niet als medisch te betitelen omdat het daadwerkelijk een ONLINE coachtraject is wat je gaat volgen. 

Paul & Chantal hebben beiden vanuit hun vorige ondernemingen (Paramedisch Instituut, Fysiopraktijk en Jeugd GGZ-praktijk) jarenlang gewerkt als gecontracteerde partij met zorgverzekeraars en met gemeentes waardoor mensen wél (soms deels) in aanmerking kwamen voor vergoeding. 

Die ervaring heeft hen geleerd dat het als coach werken, zónder de protocollen die een zorgverzekeraar voorschrijft, vele malen beter past bij hen als mens. En wat denk je van de tijd die niet in de bureaucratische bijkomstigheden en verplichtingen gaat zitten maar die rechtstreeks terug kan naar hun coachée.

 

Daarnaast is het bewezen dat er meerdere redenen zijn waarom de kans op succes en een goed resultaat groter kan zijn wanneer mensen zelf moeten betalen voor een traject of dienst. En dat is wat jij als klant en Paul & Chantal als begeleider in jouw traject willen. Duurzaam resultaat. Zodat jij weer stralend door het leven kunt. 

Die redenen, waarom de kans op resultaat veel groter is als je zelf betaalt, willen we graag met je delen.

Wanneer mensen financieel investeren in een traject, zijn ze over het algemeen meer gemotiveerd om de nodige inspanningen te leveren en het meeste uit de ervaring te halen. Ze hebben een persoonlijk belang bij het behalen van positieve resultaten.

Het betalen voor een traject kan mensen een gevoel van verantwoordelijkheid geven. Ze voelen zich meer verantwoordelijk voor hun eigen succes en zijn daardoor bereid harder te werken, zich aan afspraken te houden en de nodige acties te ondernemen om hun doelen te bereiken.

Als mensen zelf moeten betalen, zullen ze waarschijnlijk zorgvuldiger nadenken voordat ze een traject kiezen. Ze zullen geneigd zijn om de opties te onderzoeken, informatie te vergelijken en te kiezen voor een traject waarvan ze denken dat het het meest effectief is. Dit kan leiden tot een betere match tussen de behoeften van de persoon en de aangeboden diensten.

Wanneer mensen zelf betalen, hebben ze vaak de neiging om meer waarde toe te kennen aan de geboden dienst. Ze zullen zich meer inzetten om er het maximale uit te halen, omdat ze het gevoel hebben dat ze anders hun geld verspillen.

Het is belangrijk op te merken dat hoewel deze factoren kunnen bijdragen aan een grotere kans op succes, dit niet altijd het geval is. Er is nog een ander aspecten wat ook een rol speelt. En dat is het vermogen van de persoon om te leren en veranderingen aan te brengen. 

Dus pas als jij voelt en weet dat je op een punt staat om je leven nu te echt (zelf met hulp) te kunnen kantelen dan heeft dat een positief effect op het resultaat dat je gaat behalen! 

 

Versneld het herstel na het stoppen met het geven van borstvoeding?

Het geven van borstvoeding heeft heel veel voordelen voor moeder en de baby. Als een vrouw stopt met borstvoeding, kan het hormoonniveau in haar lichaam veranderen, wat op zijn beurt het herstelproces kan beïnvloeden. 

Sommige vrouwen kunnen na het stoppen met borstvoeding sneller herstellen, terwijl anderen geen merkbare veranderingen ervaren. Het is echter belangrijk op te merken dat het stoppen met borstvoeding andere factoren kan hebben, zoals emotionele en fysieke aspecten, die ook van invloed kunnen zijn op het herstel.

Bestaat het interne (3x een week) Bewezen Beter Kantel Programma ook nog? Is de info over het interne Kantel Programma niet meer beschikbaar?

Het ONLINE Bewezen Beter Kantel Programma bevat al onze holistische kennis, waardevolle inhoud én praktisch toepasbare tips. Kennis die je op school niet leerde. Over gezondheid en leefstijl. Over lichaamsbeweging, oefeningen en training. Qua opbouw zeer specifiek en compleet anders dan bij je fysiotherapeut of personal trainer.

Daarnaast bevat het programma onmisbare anatomische informatie en kennis van trainingsleer en fysiologische processen die je nooit hoorde van al je behandelaren, maar die je wel nodig hebt om structureel te kunnen kantelen naar fit en energiek. En dat alles uiteraard gewoon in begrijpelijke taal.

Je volgt het Kantel Programma online, maar niet alleen! Dat is dus echt iets anders dan een ‘gewoon’ online programma. We starten sowieso met een intake en daar blijft het niet bij. Je ontvangt persoonlijke support en feedback. Dat is precies de reden dat er maar een beperkt aantal vrouwen kunnen deelnemen begin 2024. Lotte en Paul & Chantal willen echte tijd kunnen besteden aan het ‘volgen en begeleiden’ van iedere deelneemster.

We hebben, vanwege het succes en de resultaten bij de online deelnemers, definitief afscheid genomen van het aanbieden van offline trajecten.

Heb je na het volgen van dit online programma, boordevol educatie om echt zelf te kunnen kantelen naar een fit en energiek leven, toch behoefte aan nog meer 1-op-1 begeleiding? In overleg met Paul & Chantal kun je in aanmerking komen voor een verdiepend ‘online’ Kantel Programma. Op maat, speciaal voor jou. Maar altijd pas nadat je de 13 modules van het online Kantel Programma compleet doorlopen hebt.


Wat is de achtergrond van Paul & Chantal?

A Casa Nostra - Paul en Chantal draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders