Pijnvrij ná bekkeninstabiliteit. Stap uit de vicieuze cirkel.
Zit jij nog in die vicieuze cirkel? Je hoeft er niet mee te leren leven. Pijnvrij. Ná bekkeninstabiliteit. Blijvend resultaat. Stop met draaien. Kom kantelen.
In onze praktijk zien we al jaren veel klanten komen met bekkenpijn (ook wel bekkeninstabiliteit of symfysiolyse genoemd). Deze klachten beheersen vaak hun hele leven. Bij vrouwen zien we dat dit vaak ontstaan is tijdens de zwangerschap of met de bevalling. Maar ook mannen kunnen bekkenklachten hebben. Na al diverse therapieën te hebben gevolgd zonder succes, moeten ze er maar mee leren leven. Daar denken wij anders over. Wij gaan op zoek naar de werkelijke oorzaak van je bekkenklachten en gaan met jou aan de slag.
Hoe ontstaan bekkenklachten?
Wanneer je bekkenklachten hebt, merk je dit vaak in de vorm van pijn en vermoeidheid rondom je bekken. Je stuit doet bijvoorbeeld pijn. Niet alleen als je te lang hebt gezeten, maar ook als je staat, als je ligt en als je bukt of tilt. Het kan ook zijn dat je je week voelt in je benen, dat de pijn uitstraalt naar je bovenbenen of juist naar je rug.
Bekkenklachten kunnen er tijdens een zwangerschap ongemerkt insluipen. Zelfs 50 tot 60% van de zwangere vrouwen hebben hier last van. Tijdens een zwangerschap verweekt het weefsel in de gewrichten van het bekken. Hierdoor worden de verbindingen elastischer. Daarnaast neemt de belasting op je lichaam toe door de groter wordende baarmoeder. Ook neem je vaak een andere houding aan tijdens je zwangerschap. Je buik komt steeds meer naar voren. Daarmee verandert ook de stand van je rug en het bekken. Door de andere bewegingen raken sommige spieren erg gespannen en verslappen andere spieren juist. Het komt voor dat pijnklachten pas na de bevalling ontstaan. Daarnaast kan ook bekkeninstabiliteit ontstaan als gevolg van een ongeval. Mannen kunnen om die reden ook last hebben van bekkeninstabiliteit.
De oorzaak aanpakken
Door de gespannen spieren lijkt bekkeninstabiliteit een spierprobleem te zijn. Daar richten de meeste behandelingen zich vervolgens op (ontspanning, spieren trainen). Of de stuit wordt onderzocht, omdat daar de klachten vandaan lijken te komen. Maar de stuit staat niet scheef, heeft geen scheurtje en zenuwpijn is ook uitgesloten. Bij ziekenhuizen en revalidatiecentra ben je dan al snel uitbehandeld, omdat het protocol je niet verder kan helpen.
Paul: “Ik onderzoek jouw lichaam en ga op zoek naar de echte veroorzaker van de pijn. Je stuit zit bijvoorbeeld aan het eind van je rug. Als je hele rug zijn werk niet goed doet, komt alles uiteindelijk bij je stuit terecht. Hij heeft niemand meer aan wie hij het door kan geven.”
“Mijn aanpak is een holistische aanpak. Ik kijk naar jou als geheel. Body & Mind. Wat is de bron van je pijn? Je houding en je levensstijl nemen we onder de loep. Waar krijg je energie van? Hoe kan voeding jou ondersteunen bij je herstel?”
“Omdat ik als zelfstandige werk, kan ik je maatwerk bieden. Protocollen of programma’s werken vaak belemmerend. Net als de verplichte administratie voor zorgverzekeraars. Die tijd besteed ik liever aan jou. Ik heb veel ervaring in diverse methodieken en zet die onderdelen in, in de juiste volgorde, die voor jou gaan werken.”, aldus Paul.
Bewezen Beter Kantel Methode
Géén hocus pocus, maar met de Bewezen Beter Kantel Methode in de aanpak van de échte oorzaak. We verspillen geen tijd aan symptoombestrijding en kijken verder dan waar je klacht zich uit. Pijnvrij ná bekkeninstabiliteit. In een kortdurend (intern) traject helpen we jou naar fit, energiek en pijnvrij Well-zijn. 1.000+ mensen met uiteenlopende klachten gingen jou voor met een succesvol resultaat.
Dat maakt me nieuwsgierig
Hieronder zie je het verhaal van Shirley, die 5 jaar na de bevalling van haar zoon bij ons terecht kwam en nu eindelijk weer pijnvrij leeft en geniet van het spelen met haar zoon. Het filmpje is gemaakt aan het einde van haar traject. Intussen dus al ruim een jaar geheel pijnvrij ná bekkeninstabiliteit.
Shirley van Dam – eind 2020, vlak na het traject
Intakegesprek
Waarom zou Paul jou wél kunnen helpen? We snappen jouw twijfel heel goed; je bent niet de eerste. Daarom plannen we ook altijd eerst een intakegesprek.
Ik wil meer weten over een intakegesprek
We vragen je altijd om vooraf om een intakeformulier in te vullen, waarin we je allerlei vragen stellen. Op basis hiervan kunnen we de intake gedegen voorbereiden. Als je ver weg woont kunnen we ook eerst starten met een telefonische intake. Als je het ziet zitten, kom je voor een intake naar ons toe.
Tijdens de intake weet Paul al waar hij naar wil kijken. Hij zal je vragen om enkele oefeningen te doen, zodat hij kan zien hoe je lichaam hier op reageert. Als Paul de échte oorzaak heeft gevonden, dan kan hij direct tijdens de intake je pijn al verminderen of zelfs even laten verdwijnen. Uiteraard is dit van tijdelijke aard, omdat je lichaam getraind moet worden. Maar zo ervaar jij alvast wat er mogelijk is!