Bekkenpijn of bekkeninstabiliteit behandelen

Deel op facebook
Facebook
Deel op twitter
Twitter
Deel op linkedin
LinkedIn
Deel op whatsapp
WhatsApp
Deel op email
Email

In onze praktijk zien we al jaren veel klanten komen met bekkenpijn (ook wel bekkeninstabiliteit of symfysiolyse genoemd). Deze klachten beheersen vaak hun hele leven. Bij vrouwen zien we dat dit vaak ontstaan is tijdens de zwangerschap of met de bevalling. Maar ook mannen kunnen bekkenklachten hebben. Na al diverse therapieën te hebben gevolgd zonder succes, moeten ze er maar mee leren leven. Daar denken wij anders over. Wij gaan op zoek naar de werkelijke oorzaak en gaan met jou aan de slag.

Hoe ontstaan bekkenklachten?

Bekkenklachten kunnen op allerlei verschillende manieren ontstaan. Meestal zien we dit ontstaan door een zwangerschap/bevalling. Maar het kan er ook insluipen door een verkeerde houding.

Wanneer je bekkenklachten hebt, merk je dit vaak in de vorm van pijn en vermoeidheid rondom je bekken. Je stuit doet bijvoorbeeld pijn. Niet alleen als je te lang hebt gezeten, maar ook als je staat, als je ligt en als je bukt of tilt. Het kan ook zijn dat je je week voelt in je benen, dat de pijn uitstraalt naar je bovenbenen of juist naar je rug.

Bekkenklachten kunnen er tijdens een zwangerschap ongemerkt insluipen. Tijdens een zwangerschap verweekt het weefsel in de gewrichten van het bekken. Hierdoor worden de verbindingen elastischer. Daarnaast neemt de belasting op je lichaam toe door de groter wordende baarmoeder. Ook neem je vaak een andere houding aan tijdens je zwangerschap. Je buik komt steeds meer naar voren. Daarmee verandert ook de stand van je rug en het bekken. Door de andere bewegingen raken sommige spieren erg gespannen en verslappen andere spieren juist. Het komt voor dat pijnklachten aan pas na de bevalling ontstaan.

De oorzaak aanpakken

Door de gespannen spieren lijkt bekkenpijn een spierprobleem te zijn. Daar richt de behandeling zich vervolgens op (ontspanning, spieren trainen). Of de stuit wordt onderzocht, omdat daar de klachten vandaan lijken te komen. Maar de stuit staat niet scheef, heeft geen scheurtje en zenuwpijn is ook uitgesloten. Bij ziekenhuizen en revalidatiecentra ben je dan al snel uitbehandeld, omdat het protocol je niet verder kan helpen.

Paul: “Ik onderzoek jouw lichaam en ga op zoek naar de echte veroorzaker van de pijn. Je stuit zit bijvoorbeeld aan het eind van je rug. Als je hele rug niet zijn werk doet, komt alles uiteindelijk bij je stuit terecht. Hij heeft niemand meer aan wie hij het door kan geven.”

“Mijn aanpak is een holistische aanpak. Ik kijk naar je gehele lichaam. Wat is de bron van je pijn? Je houding en je levensstijl nemen we onder de loep. Waar krijg je energie van? Hoe kan voeding jou ondersteunen bij je herstel?”

“Omdat ik als zelfstandige werk, kan ik je maatwerk bieden. Ik hoef mij niet aan strikte protocollen of programma’s te houden. Ik heb veel ervaring in allerlei methodieken en zet die onderdelen in die voor jou gaan werken.”, aldus Paul.

Bewezen beter!

Géén hocus pocus, maar bewezen beter in de aanpak van de échte oorzaak. We verspillen geen tijd aan symptoombestrijding en kijken verder dan waar je klacht zich uit. In een kortdurend traject helpen we jou om weer energiek te leven en pijnvrij te bewegen.

Al vele mensen met uiteenlopende klachten gingen jou voor met een succesvol resultaat. DIt kun je ook lezen in de recensies.

Hieronder zie je het verhaal van Shirley, die 5 jaar na de bevalling van haar zoon bij ons terecht kwam en nu eindelijk weer pijnvrij leeft en geniet van het spelen met haar zoon.

“Eindelijk de juiste behandelaar (nummer 30) gevonden na 5 jaar!

In mei 2015 begon de bekkeninstabiliteit tijdens m’n zwangerschap en na een zware bevalling in september 2015 was de pijn zó erg dat ik niet meer zelfstandig uit bed kon komen. De pijn aan m’n bekken, rug en stuitje was zo erg. Vele behandelingen volgde, van bekkenfysiotherapie, manueel therapie, chiropractie en osteopathie tot een revalidatietraject bij Spine & Joint, een speciale behandeling in Duitsland en vele onderzoeken in diverse ziekenhuizen. In totaal heb ik 29 behandelaren gehad en ontelbare behandelingen.

Vaak hoorde ik de belofte ‘het komt goed, ik ga je helpen om weer pijnvrij te worden’ maar helaas, ik werd wel wat mobieler maar nooit pijnvrij. Uiteindelijk hoorde ik vaak ‘je bent toch wel een moeilijk geval’ of ‘ik kan je helaas niet helpen’ of zelfs ‘het zit tussen je oren’. Vijf jaar lang had ik chronische pijn, aan m’n rug, bekken en stuitje. Nooit een moment pijnvrij en was ik heel beperkt, kon max. een half uur zitten, 20 minuten wandelen en 10 minuten staan. En elke 2 a 3 uur moest ik minimaal een kwartier liggen om de dag soort van door te komen, maar altijd met veel pijn.

Tot ik in de zomer een bericht las van Mari-Anne van de Vlierd over Paul Bax in Venlo. Ik had al eens eerder over hem gehoord (hij deed mee aan het RTL 4 programma Ollolai), toen zei ik al tegen mijn man ‘wie weet kan hij mij helpen’, maar ja een reis naar Sardinië zag ik niet zitten. En zelfs Venlo was te ver weg. Ik had al vaker behandelaren gehad waarvoor ik 1,5 uur in de auto moest (m’n man reed), en altijd was de reis zo slopend dat de behandelingen niets deden. Het werd eerder erger.

Dus waarom zou ik nu wel helemaal naar Venlo gaan? Maar toch volgde ik m’n gevoel en ging wél voor een intake op 15 augustus. Na de intake garandeerde Paul mij dat hij mij kon helpen. En doordat ik daar intern kon verblijven in het gastenverblijf hoefde ik niet telkens heen en weer. Op 15 september startte deel 1 van mijn revalidatietraject. Ik verbleef 6 dagen in Venlo, elke dag een behandeling en het voelde zelfs een beetje als vakantie dankzij de mooie kamer, de prachtige omgeving én het zwembad! Chantal, de vrouw van Paul is een goede gastvrouw en ik voelde mij echt welkom!

Eerst was ik nog wat sceptisch, want ja, m’n geloof in herstel was wel weg na 5 jaar non-stop behandeling van maar liefst 29 behandelaren zonder verbetering. Maar al na deel 1 voelde ik groot verschil. Ik stond wel gek te kijken toen Paul zei ‘nee je hoeft niet eerst te rusten voordat jullie naar huis rijden’. Huh, hoe bedoel je, ik ben al 3 uur op, heb net een behandeling gehad en moet ruim 2 uur in de auto zitten?!

Maar… hij had gelijk! Ik kon gewoon 2 uur in de auto zitten (met een korte tussenstop om even te rekken en strekken). Thuis ging ik verder met mijn oefenen en trainingsschema (dit klinkt misschien zwaar, maar bestaat vooral uit oefeningen en wandelen).

Twee weken later ging ik voor deel 2 weer naar Venlo, ditmaal 3 dagen. Ik voelde al enorm verschil qua pijn, ik kon langer zonder rustmoment en kon langer wandelen en zitten. En na deel 2 voelde ik weer verbetering.

Twee weken daarna ging ik voor het laatste deel weer 4 dagen naar Venlo. We verbleven daar nu met z’n drieën (met m’n man en zoontje) en maakte er een mini-vakantie van in de mooie omgeving. Toen hebben we zelfs een training in het bos gedaan waarbij ik goed heb leren joggen! Dat had ik enkele weken daarvoor niet kunnen dromen.

Nu volg ik thuis mijn trainingsschema en ben ik hard bezig om mijn lijf nog sterker te maken om zo uiteindelijk helemaal pijnvrij te zijn! Maar wat we nu in zo’n korte periode al hebben bereikt is ongelofelijk! M’n rugpijn is al zóveel minder en m’n stuitpijn is weg!!! Waardoor ik weer uren achter elkaar zittend kan werken! Ik hoef niet meer elke 2 a 3 uur te liggen, ik hou het nu gewoon vol van 7.30 uur tot meestal rond 17.00 uur!! En ook al een aantal keer tot 20.00 uur en een keer zelfs tot 21.30 uur!! Een hele dag zonder te hoeven liggen!

Hier had ik niet meer van durven dromen. En dit gun ik jullie allemaal natuurlijk ook enorm! Al jaren lees ik de verhalen hier mee en vele tips heb ik uitgeprobeerd, maar dit was voor mij DE TIP! Dankzij Paul heb ik mijn leven terug en ik heb er het volste vertrouwen in dat ik volledig pijnvrij zal worden, want tot nu toe heeft hij in alles gelijk gehad.

Iedereen is natuurlijk anders, maar als je je ook maar enigszins herkent in mijn verhaal kan ik je écht aanraden; boek een intake bij Paul Bax. Ook al moet je er ver voor rijden. Direct bij de intake kan hij zeggen of hij je wel of niet kan helpen. Zo niet, dan is de intake kosteloos. Maar dat komt gelukkig niet vaak voor. Zijn behandelwijze is heel bijzonder en hij heeft een magisch oog voor het vinden van de oorzaak. Dat klinkt een beetje zweverig, maar dat is hij absoluut niet. Hij heeft heel veel kennis en ervaring om mensen te helpen die chronische pijn hebben en vaak uitbehandeld zijn.

Omdat ik zoveel mogelijk vrouwen met bekkeninstabiliteit wil inspireren heb ik meegewerkt aan een video review. Zo krijg je een beetje een idee van het behandeltraject.”

Intakegesprek

Zit jij in de vicieuze cirkel? Klaar met draaien nu. Kom kantelen. 

Mogelijk ben je nog wat sceptisch, want waarom zou Paul of Chantal jou wel kunnen helpen met het kantelen van je leefstijl? 

We snappen jouw twijfel heel goed; je bent niet de eerste. Daarom plannen we ook altijd eerst een intakegesprek. 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar top
A Casa Nostra draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches