A Casa Nostra

De blue zone van Nederland om jouw leven te kantelen

Gezond, vitaal en pijnvrij

Ciao, wij zijn Paul & Chantal en wij willen niets liever dan een Kanteling bij jou teweegbrengen; een positieve verandering op het gebied van gezondheid, vitaliteit en een pijnvrij leven. Dit is wat wij doen bij A Casa Nostra -bij ons thuis- heerst een warme en huiselijke sfeer. Hier inspireren en begeleiden wij jou.

Op Sardinië zijn wij geïnspireerd geraakt door het leven in een Blue Zone. Blue zones zijn gebieden op aarde waar mensen gelukkig en gezond, gemiddeld veel ouder worden. Dat komt vooral door hun leefstijl; ze eten voornamelijk veel verse groeten en fruit en minder vlees. Men beweegt van nature veel in het alledaagse leven; veelal te voet overal ergens naar toe en werken in de eigen moestuin.

Wij vinden dat iedereen zo’n lang en vitaal ‘Blue Zone leven’ verdient. Daarom helpen we je graag de kanteling te maken naar je eigen Blue Zone leefstijl.

e-book-cover-21-leefstijltips

21 Gratis tips voor een Blue Zone leefstijl

Ontdek hoe jij jouw eerste stappen zet naar een Blue Zone leefstijl. Makkelijke en praktische tips die voor iedereen toepasbaar zijn!

Schrijf je alvast in om per mail het e-book te ontvangen.

De Kantel-Experts

Individuele behandeltrajecten voor een pijnvrij en vitaal leven.

Paul Bax

Paul Bax

Einde aan chronische pijn

Chantal Theunissen

Chantal Theunissen

Leefstijl & vitaliteit

Kom kantelen

Laat jezelf onderdompelen in de Blue Zone levensstijl.

huis a casa nostra

Verblijf Nederland

Well

uitzicht Ollolai

Verblijf Sardinië

Ollolai

Waarom A Casa Nostra dé Blue Zone van Nederland wordt

De gezondste regio van Nederland

Noord-Limburg is de gezondste regio van Europa en streeft naar een gezonde leefstijl voor zijn bewoners. Daarnaast is hier de eerste leefstijl huisartsenpraktijk geopend door Hans Peter Jung.

Leven volgens het Blue Zone principe

Onze ervaring in Ollolai (Blue Zone Sardinië) heeft ons onwijs veel geleerd. We hebben onze kennis gebruikt om A Casa Nostra op te richten.

Focus op preventie i.p.v. symptoombestrijding

A Casa Nostra focust zicht op positieve gezondheid. De nadruk ligt op de veerkracht, eigen regie en het aanpassingsvermogen van de mens en niet op de beperkingen of ziekte zelf.

nieuwe header foto homepagina A Casa Nostra
Tiendschuur
Sfeerfoto A Casa Nostra 75

Hét leefstijlhotel van NL

Laat jezelf bij ons thuis ‘A Casa Nostra’ onderdompelen in de Blue Zone levensstijl. In het Limburgse Well te midden van een 1,1 hectare groot domein staat een 300 jaar oude Frankische Carré Boerderij waar je terecht kan voor een heerlijke onthaast (of noem het retraite-)weekend.

Neem de tijd om de bossen in te gaan en wat meer te ontspannen. Adem dieper. Wortel ergens in het bos en geniet bij zonsopkomst van de geluiden van de reeën rondom het vennetje in Putjesberg. Of van de vogels die in de frisse ochtendlucht fluisteren. Samen met je dierbaren. Een wandeling langs de maas. 

Van symptoombestrijding naar preventie

Langer, gezonder en gelukkiger leven! Dat is waar A Casa Nostra voor staat. Daarom focussen wij onze kantelbehandelingen op positieve gezondheid. Er wordt o.a. gekeken naar hoe je leefomgeving eruitziet of hoe je huis je eigen gezondheid beïnvloed.

De huidige Blue Zones laten zien dat mensen gezond ouder worden dan wij. En dat zonder hocus pocus. Ze hebben familie en vrienden om op terug te vallen in hun eigen leefomgeving, krijgen voldoende lichaamsbeweging en eten gezond.

Positieve gezondheid focust zich dus op het totale plaatje en niet alleen op het ziektebeeld.

Hotel A Casa Nostra - winter 4
Actie foto - pagina Kantel-Expert Chantal Theunissen
bekkeninstabiliteit

Wat anderen zeggen over A Casa Nostra

Kunnen we je ergens mee helpen?

Scroll naar top
A Casa Nostra draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches