Paul Bax & Chantal Theunissen​

Wij willen niets liever dan jou helpen Kantelen naar een fit, energiek en pijnvrij leven

Ciao, wij zijn Paul & Chantal en willen niets liever dan bijdragen aan een Kanteling in jouw leven. Een positieve verandering in jouw leven. Dat doen we bij A Casa Nostra in Well (én in Ollolai). 

We werken vanuit  onze inspirerende monumentale Frankische Carré Boerderij. Er heerst een warme, gezellige en huiselijke sfeer.

“We kijken samen holistisch naar de klant en vullen elkaar, als specialist en generalist, goed aan”.

Wij waren elkaars allereerste liefde. Ruim 30 jaar later kwamen we elkaar opnieuw tegen en was het snel opnieuw raak!  Wij vullen elkaar goed aan, niet alleen als partners maar ook in ons bedrijf; daar waar Paul de specialist is, is Chantal meer een generalist. Onze talenten complementeren elkaar en samen kijken we holistisch, oftewel naar mens in zijn geheel. We zijn avonturiers en echte doorzetters met veel daadkracht.

“Je kent ons misschien wel van het RTL programma Het Italiaanse Dorp Ollolai.”

Je kent ons misschien wel van het tv-programma “Het Italiaanse dorp Ollolai”Wat een prachtig avontuur was dat. We waren een zomer lang iedere werkdag te zien op RTL4. Met open armen werden we op Sardinië ontvangen en volledig opgenomen in de gemeenschap van Ollolai. Een warm welkom. Het voelt daar alsof de tijd heeft stilgestaan sinds de jaren 70. Het leven is er eenvoudig en men geniet van de kleine dingen. Jong en oud doet mee. De mensen zijn betrokken bij elkaars wel en wee en er is tijd voor een praatje. Met  het wandelingetje naar het dorp, een bezoekje aan de kruidenier en even langs de plaatselijke bank ben je zo een halve dag bezig. Je voelt de rust. Lekker keuvelen op een van de terrasjes op het dorpsplein. Kijk niet op als je ziet dat het dorpscafé te paard, zónder zadel, wordt bezocht voor ‘una caffè’. Het paard wacht rustig voor de deur. 

De dorpelingen organiseren in de zomermaanden ieder weekend wel een feest. Vaak ter ere van een heilige. Genieten van het samen voorbereiden en daarna met elkaar het dorpsfeest vieren. We zijn dankbaar dat we hier een onderdeel van mogen zijn. Aan den lijve hebben we gevoeld en ervaren wat deze leefstijl met ons doet. Dit ‘Ollolai-gevoel’ dragen we voor altijd in ons hart. 

Tot op de dag van vandaag zij we regelmatig en heel graag op Sardinië. Ook als we in Nederland zijn onderhouden we veel contact met de vrienden daar. We voelen ons verbonden met Ollolai, haar inwoners en onze vrienden daar.

#hetitaliaansedorp
Paul & Chantal
Paul en Chantal
flessen in boom-min
blij op een berg
standbeeld

“De leefstijl in een Blue zone.”

Op Sardinië zijn wij geïnspireerd geraakt door het leven in een Blue zone. Ollolai ligt midden in één van de vijf Blue Zones ter wereld. Blue zones zijn gebieden op aarde waar mensen gelukkig en gezond, gemiddeld veel ouder worden. Dat komt vooral door hun leefstijl; ze eten voornamelijk veel verse groeten en fruit en minder vlees. Men beweegt van nature veel in het alledaagse leven; veelal te voet overal ergens naar toe en werken in de eigen moestuin. 

Het familie- en gemeenschapsgevoel is sterk en men leeft voornamelijk buiten. Misschien is wel het allerbelangrijkste dat iedereen tot op hoge leeftijd meedoet. Belangrijk is dat iedereen een doel heeft in het leven. Wij vinden dat iedereen zo’n lang en vitaal ‘Blue Zone leven’ verdient.  Daarom helpen we je graag de kanteling te maken naar je eigen Blue Zone leefstijl.

“Grote dromen, Grote Waaij.”

Om onze dromen verder waar te kunnen maken hebben we eind 2020 een authentieke Frankische Carré boerderij (1662) in Well (Limburg) gekocht, de Grote Waaij, een prachtig monumentaal pand met onder andere een gezellig restaurant, huiskamer, eetkamer, tiendschuur, negen B&B kamers en een prachtig aangelegde binnentuin.  Neem hier een kijkje.

Onze een droom is werkelijkheid geworden nu we in Ollolai én in Well aan onze passie mogen werken. We hebben de unieke Bewezen Beter Kantel Methode ontwikkeld. Samen met ons team van Kantel-Experts verzorgen we een wisselend aanbod van  individuele en groepstrajecten en -arrangementen “Kantel jouw Leven”.

Paul Bax

Over Paul

Paul Bax
Paul behandeling cliënt
Pijnbehandeling Paul

“Mijn grootse passie is jou van je pijn afhelpen.”

Ik heb van mijn passie mijn werk gemaakt: jou helpen kantelen naar een pijnvrij en energiek leven. Om mijn werk te mogen doen op twee prachtige locaties (Well en Sardinië) maakt mij dankbaar.

“Franco Columbu is mijn leermeester.”

Rond mijn vijftiende ben ik begonnen met krachttraining. Ik ging op zoek naar meer informatie over de combinatie van krachttraining en voeding. Toentertijd moest je daarvoor naar de bieb. Daar vond ik een boek van Franco Columbu, meester Chiropractor, vitamine-, voedings- en bewegingsdeskundige. Hij was goed bevriend met Arnold Schwarzenegger  en samen met hem een van de eerste professionele bodybuilders. Franco is winnaar van de titel Mr. Olympia in 1976 en 1981. Ik was meteen fan!

Tot op de dag van vandaag is Franco Columbu mijn grote leermeester. Ik was dan ook enorm verrast toen ik er in 2018 achter kwamen dat Franco Columbu geboren is in Ollolai. Toeval bestaat niet! Precies het bergdorp in Sardinië waar wij naar toe mochten voor het Casa 1 Euro project. Ik heb de eer gehad directe familieleden van hem te mogen behandelen. Uit dank hadden ze voor mij geregeld dat ik Franco, die intussen in de VS woonde, zou gaan ontmoeten. Helaas is hij op 30 augustus 2019 overleden op Sardinië, vlak voordat onze ontmoeting zou plaatsvinden.

“Ik ben me steeds verder gaan verdiepen in de invloed die je zelf  kunt uitoefenen op je gezondheid.”

Franco Columbu’s boeken hebben mijn fascinatie over de invloed van voeding, gedachten en training op het lichaam aangewakkerd. Als iets me boeit dan kom ik vanzelf in een hyperfocus en zo ben ik me, tot in het kleinste detail, steeds verder gaan verdiepen in de invloed die iedereen, soms met wat hulp, zelf kan uitoefenen op z’n gezondheid.

“Sport is de rode draad in mijn leven...”

Van jongs af aan heb ik gesport. Vanuit judo, taekwondo en fitness ben ik terecht gekomen in de atletiek; eerst als wedstrijdloper en daarna ook als trainer. Ik ben graag buiten actief waar ik de natuur zie als mijn sportschool. Verder word ik blij van muziek maken; ik speel gitaar en accordeon.

“... en het is uiteindelijk mijn werk geworden.”

Tijdens mijn werkzaamheden als medisch personal trainer, hardlooptrainer en revalidatietherapeut heb ik veel (onder andere fysiotherapeutische) aanvullende specialisaties gevolgd. Daarnaast heb ik lesgegeven aan sportinstructeurs en fysiotherapeuten bij FysioPhysics. Als oprichter en mede-eigenaar van een medisch instituut heb ik veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen, jong en oud, van topsporter tot mensen met chronische pijn, beperkingen of een handicap. Ik ben een breed opgeleid specialist en werk vanuit een open, eerlijke en inspirerende blik.

“Sinds 2015 richt ik mijn werk alleen nog maar op het mooiste wat er is: mensen helpen pijnvrij te kunnen leven.”

Ik heb in 2015 het Performenz Instituut verkocht en de stap genomen om mezelf uitsluitend te kunnen richten op het mooiste werk dat er is mensen helpen pijnvrij te kunnen leven! Het verschil maak ik onder andere door mijn oog voor de échte oorzaak van de klachten en door de combinatie van een breed scala aan technieken. Mijn behandelingen zijn niet op één enkele therapievorm gebaseerd

Ik denk out-of-the box en gebruik een combinatie van technieken, op basis van eeuwenoude oosterse kennis, neurowetenschappen, reguliere therapie vormen, natuurgeneeskunde en energetische geneeskunde. Ik vind het pijnlijk om te zien dat mensen in het reguliere circuit niet goed geholpen worden. Vaak is dit vanuit één discipline maar bij chronische pijn en vermoeidheid spelen bijna altijd meerdere factoren tegelijk. Naast mijn kennis en ervaring speelt mijn gevoel ook een grote rol in mijn aanpak. Inmiddels heb ik al duizenden mensen van de pijn afgeholpen en dit geeft mij echt veel voldoening; dat is mijn passie!

Paul & Chantal
Paul behandeling cliënt staand
huis a casa nostra

Meer over Paul Bax - Pijnbestrijding en Revalidatie

Chantal Theunissen

Over Chantal

Chantal Theunissen
standbeeld
blij op een berg

“Het is mijn passie om het vlammetje in jou aan te wakkeren!”

Dat aanwakkeren voelt voor mij niet als werken, dat is mijn ‘zijn’. Of ik nou aan het ondernemen ben, werk als Kantel-Expert of met vrienden of familie omga. Alles wat ik doe, doe ik vanuit mijn gevoel en intuïtie en met volle overtuiging! Het is heerlijk om “vlammetjes weer aan te wakkeren”. Verbinding maken en een kleine of grote kanteling teweeg brengen tijdens een ontmoeting, dat maakt me blij. Samen onderweg genieten van échte muziek en groeien naar “il prossimo livello”. Mensen beschrijven mij ook wel als ondernemend, energiek, avontuurlijk en recht door zee.

“Ik geniet van de kleine dingen, maar mijn dromen zijn groot.”

Ik ben het liefste buiten, bijvoorbeeld om te tuinieren, wandelen of te sporten. Het voorjaar en de zomer zijn voor mij dé seizoenen. Ik hou van eenvoud, “doe maar normaal dan doe je al gek genoeg” is één van mijn kernovertuigingen. Mijn ideaal is dat we teruggaan naar een maatschappij waarin geld geen rol speelt, waar we diensten met elkaar ruilen en op die manier voor elkaar zorgen. 

 

Bijna 20 jaar ben ik zelfstandig ondernemer. Eerder was ik lid van het CFO-team van een internationaal bedrijf,  oprichter en directeur van een Kinderopvangorganisatie én een Jeugd GGZ praktijk. Als coach van, onder andere, ondernemers en psychologen heb ik veel ervaring opgedaan. Maar naast Kantel-Expert en Mastercoach ben ik samen met Paul directeur van Leefstijl- & Retraitehuis A Casa Nostra.

Ik ben dankbaar voor en trots op mijn portie lef. Lef om continue te durven vertrouwen op mijn gevoel. Mijn intuïtie zet ik graag als ‘detector’ in op de situatie. Men noemt het ook wel ‘de laserogen van Chantal’. Klinkt raar en dat is het misschien ook. Maar het werkt. En ik prik daarmee gewoon zo, PATS, door ‘nep’ heen. Scheelt een hoop tijd en onzin. Gewoon zoals ik ben, authentiek.

Ik laat je graag ervaren hoe je snel jouw kanteling kunt maken. Ik zie meteen een totaalplaatje voor me en laat jou dat ook ervaren. Op een praktische manier waar je meteen mee aan de slag kunt. Als je de verantwoordelijk durft te pakken.

Als vrije vogel werk ik graag puur en zuiver. Met veel plezier help ik graag mensen in ‘toevallige’ ontmoetingen met het kantelen naar gelukkig en vitaal leven. De gezonde leefstijl in de BlueZones, zoals ik ken van Ollollai, is daarbij mijn grote inspiratiebron.

Een van mijn hobby’s is met weinig middelen (vaak zelfs tweedehands) een huis tot een gezellig thuis te maken. Ik heb een grote liefde voor Italië en de Italiaanse manier van leven. Dé reden dat mijn bedrijven Italiaanse namen hebben gekregen. Mijn kinderen heten daarentegen gewoon Bas (2001) en Vivian (2004). Oh ja, zonder honden is mijn leven niet compleet.

“Creativiteit laten bloeien door buiten de lijntjes te kleuren”

Door veel vrijheid te ervaren in mijn dagelijkse leven bruis is van ideeën en zie ik snel kansen. Ik durf af te wijken van de gebaande paden en buiten de lijntjes te kleuren. Als ik voel dat iets anders of beter kan, doe ik er iets aan! Zo ben ik er in 2005 toe gekomen om te gaan ondernemen.

“Mijn ondernemingsplan werd beloond met winnaar van de Venlose start.”

Ruim 15 jaar geleden heb ik Bambini a Casa opgezet (Kinderopvang-organisatie) en zes jaar later Talenti a Casa (Jeugd GGZ-praktijk). Beide bedrijven zijn ontstaan vanuit eigen behoefte. Ik kon regionaal het aanbod niet vinden waarnaar ik voor mijn eigen kinderen op zoek was. De kans voor mij om zelf te gaan ondernemen en dat initiatief werd gezien en beloond. Met mijn ondernemingsplan voor Bambini a Casa werd ik winnaar van de “Venlose Start”.  Zowel Bambina a Casa en Talenti a Casa zijn snel gegroeid en succesvol geworden.

 

“Van hollen naar stilstaan.”

Naast mijn moederschap, was ik ruim 15 jaar directeur Bambini a Casa en Talenti a Casa, had ik samen met Paul zijn praktijk opgericht en was ik gemeenteraadslid in Venlo. Tussendoor kwam ons avontuur in Ollolai en zijn we een tweede praktijk in Sardinië gestart. Ik kreeg steeds meer behoefte aan een pas op de plaats. Daarom besloot ik in 2018 om Bambini a Casa en Talenti a Casa te verkopen en een adempauze in te lassen. Even geen nieuwe kansen aangrijpen, best een uitdaging voor mij!

“Om het gezondheidsvirus te kunnen verspreiden ben ik de OERsterk Master Coach opleiding gaan volgen.”

Door een pas op de plaats en de verkoop van mijn bedrijven kreeg ik de ruimte om te voelen wat een passende volgende stap zou kunnen zijn. In de loop der jaren ben ik steeds bewuster en gezonder gaan leven. Het verblijf op Sardinië in de Blue Zone heeft me nog eens extra doen beseffen hoe belangrijk welzijn is en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Daarom ben ik de opleiding tot OERsterk Master Coach gaan volgen. De missie van OERsterk is om 1 miljoen mensen OERsterk te maken door een gezonde leefstijl. Deze kun je positief kantelen door de juiste interventies op het gebied van eten, bewegen en ontspannen. Een gezond leefwijze geeft minder klachten, meer energie en  daardoor kom je lekkerder in je vel te zitten. Ik draag er graag aan bij dat het ‘gezondheidsvirus’ over zo veel mogelijk mensen verspreid wordt.

“We hebben elkaar nodig om plannen te realiseren en dat maakt me nederig.”

 Het “overkomt” me steeds weer; toeval bestaat niet maar alles valt op het juiste moment op zijn plaats. Gebeurtenissen, ontmoetingen en de juiste verbindingen.  Hoe het komt weet ik niet. Het zal wel de wet van de aantrekkingskracht zijn. Zo kwam, net als destijds Ollolai, ook onze nieuwe locatie de Grote Waaij per toeval op ons pad! Dat is zó bijzonder en daar ben ik heel dankbaar voor. Ik realiseer dat wij mensen elkaar nodig hebben om grootse plannen samen te realiseren. In vrijheid en verbinding samenwerken met anderen en bouwen aan iets mooi(er)s geeft mij energie.

“Vaak zie ik talenten bij anderen.”

Ik geloof dat iedereen vrij moet zijn om te kunnen doen waar zijn of haar talent ligt. Vaak zie ik talenten in anderen die ze zelf nog niet zien. Niets leuker om dan het vuurtje aan te wakkeren dat het talent van die ander echt zichtbaar wordt en zich verder kan ontplooien!

DSC03041
header homepagina de grote waaij
Expertfoto

Meer over kantel-expert Chantal Theunissen