Kantel-Retraite 'Stilte'

Een stilte-retraite waarin niet wordt gesproken. 

Een paar dagen waarin je kunt ervaren hoe het is om echt stil te zijn. Om aan de drukte in ons hectische leven te ontsnappen, te vertragen en tot rust te komen. 

Zonder sociale verplichtingen met de groep, zonder telefoon, zonder boek, krant of tijdschrift zodat de mind vrij is van de normale dagelijkse afleiding. Het tempo van het hoofd gaan we hierdoor loslaten en dan kunnen we het ritme van het hart volgen. En dan alleen maar ‘zijn’ en voelen hoe dat is. 

 

Hoe stiller je wordt, hoe meer je kan horen.

Thich Nhat Hanh

Stilte in jezelf

Stil zijn door je stem niet te gebruiken en vervolgens stil worden, in je hoofd. Stilte ervaren. 

Ervaar ruimte waarin je je eigen innerlijke stem weer gaat horen. In echte verbinding met je innerlijke zelf.

Onze Kantel-Retraite ‘Stilte’ is vooral geschikt voor beginners, maar je bent zeker ook welkom als je een ervaren stilte liefhebber bent. Op moeilijke momenten begeleidt het team je er doorheen.

Inspirerend

Tijdens de retraite wordt er een programma aangeboden met inspirerende lessen en meditaties. Tevens zijn er georganiseerde stilte-wandelingen en kun je gebruik maken van de stoere ‘sportschuur’. Dit maakt de stilte comfortabeler. 

Zonder woorden, die normaal ook dienen als  je beschermingsmechanisme, word je ontvankelijker voor schoonheid en inspiratie. 

Verbinding met jezelf in liefde en compassie. Binnen de veilige omgeving van de groep en het team. 

Onderdompelen

Dompel je onder tijdens de Kantel-Retraite ‘Stilte’. Ver weg van alle afleiding en dagelijkse beslommeringen.  Onthaasten in stilte. Twee overnachtingen bij A Casa Nostra – Paul & Chantal in hun monumentale Frankische Carré Boerderij uit 1662. Volledig verzorgd. Gezonde, voedzame, vegetarische en bovenal smakelijke maaltijden. Onbeperkt thee, koffie en water evenals  een sapje of glas wijn bij de maaltijd zijn inbegrepen. 

Het programma vindt plaats in groepsverband; daarnaast is er voldoende tijd en ruimte om je terug te trekken als je daar behoefte aan hebt. De Kantel-Retraite ‘Stilte’ is voor iedereen die meer innerlijke stilte wenst te bereiken. Het programma omvat meerdere stiltewandelingen. Wat neem je mee? Aangepaste schoenen en eventueel regenkleding. 

De Kantel-Retraite ‘Stilte’ wordt begeleid door Jeanne, Paul en Chantal.

€ 525,-

Jouw dagen, jouw stilte

Als er gesproken wordt over stilte dan gaat het bijna altijd over stilte in je omgeving, de stilte die je buiten jezelf opzoekt. Maar hoe zit het met de stilte in jezelf? 

Hoe kun je innerlijke stilte bereiken als je gedachten non-stop aan het werk zijn? Het maken van zorgen en piekergedachten leiden er veelal toe dat innerlijke stilte moeilijk te ervaren is. Of niet? Kun je ook innerlijke stilte voelen zonder aan yoga te doen of zonder een specifieke meditatiehouding aan te nemen? Gewoon door meer te ‘zijn’. Elke Kantel-Retraite omvat een concrete aanpak om thuis verder te integreren.

Pittige tijd

Voor velen van ons is de Corona periode een pittige tijd. Twee jaar waarin je misschien meer stress, teleurstellingen en pijn hebt ervaren dan voorgaande jaren. Een periode waarin je wellicht, meer emoties, van angst, boosheid en frustratie hebt gevoeld. Waarin je, je misschien minder begrepen of eenzaam hebt gevoeld. Een fase waar jij jezelf misschien een beetje bent kwijt geraakt.

Aan het einde van de winter is het fijn, om te verstillen, om tijd te nemen om vooruit te blikken. Zo is het einde van de winter ook een mooi moment om vooruit te kijken. Tijd nemen om te voelen, te ontdekken, waar jij behoefte aan hebt en stil te staan, bij welk pad jij gaat bewandelen in de lente.

Een mooi moment om op een onvergetelijk avontuur te gaan. Om jezelf onder te dompelen in de kracht van de natuur. Om te ervaren hoe het is om je in stilte te verbinden met de natuur. De zon, de maan, de sterren, het water, moederaarde en vooral de stilte en de rust van Nationaal Park Maasduinen. Deze magische reis en de natuurelementen nodigen je uit om de reis naar binnen te maken, voorbij je controle en je denkende mind, om in je eigen wijsheid te schouwen en de schatten op te halen die daar op jou liggen te wachten. De wijsheid die jou helpt om met nieuwe inzichten , energie en kracht terug naar huis te gaan.

Stilte is een bron van kracht, de parel van wijsheid en een sleutel tot jezelf.

Patrick Mundus
Bed & Breakfast

Onze zintuigen en de natuur

We maken gebruik van ademwerk, meditatie, wandelen, sport en mindfulness. We trekken veel de natuur in om, te vertragen, te zakken, om rustiger te worden, om het hoofd leeg te maken om ruimte te creëren voor iets nieuws. Maar vooral om onszelf te herinneren, dat we ten diepste natuur zijn. We kunnen de natuur zien ontwaken, onze zintuigen prikkelen en ons licht laten schijnen op dat wat jij écht belangrijk vindt.

Je ademt een paar maal diep in en heel rustig uit. Een bijzonder gevoel, dat jou laat aarden. Je neemt alles rustig in je op en dan…… dan is het stil. Op deze bijzondere plek mediteren wij en doen we een mooi ritueel, dat jou helpt om los te laten en het nieuwe te verankeren.

‘s Morgens vroeg vertrekken we naar Putjesberg om daar de zon op te zien komen. Een adembenemend moment, de verschillende kleuren, de schitteringen, de vogels die wakker worden en die dit duidelijk laten horen is zo bijzonder en mooi! Een goed moment om jouw innerlijke zon aan te zetten en stil te staan bij jouw intentie voor deze mooie nieuwe dag die op een schitterende manier weer is aangebroken.

De energie die in de avond aanwezig is, is echt anders dan overdag, deze is zacht, kalm, stil en liefdevol, deze energie valt als een deken over je heen. We zoeken een mooi plekje op om in het gras te liggen, om zo ons te verbinden met alles wat er te zien is aan de sterrenhemel. Wie weet zien we een vallende ster en werpen onze wensen het universum in. We doen een meditatie en nemen de tijd om te genieten van deze oneindige ruimte boven ons.

We kijken deze dagen vooruit, je voelt waar je afscheid van wilt nemen en waar je naar toe wilt groeien.

We verheugen ons enorm om jou te ontvangen  in onze prachtige monumentale Frankische Carré Boerderij (1662) aan Putjesberg Nationaal Park de Maasduinen. Dit mooie programma hebben we met zorg samengesteld. En jij? Je mag je overgeven en gewoon ‘zijn’.
Relaxdagen met veel kracht van de natuur. Dagen die jij in stilte mag invullen met jouw energie, lach, humor, inspiratie, creativiteit en liefde. Jouw stilte!

Trek je even helemaal terug uit de ratrace. Compleet onthaasten.  Maak verbinding met jezelf, elkaar en de wereld. Ervaar meer focus en rust. Wil jij  een betere verbinding met jezelf en daardoor met anderen en de wereld? Reserveer dan snel je plek in deze inspirerende Kantel-Retraite ‘Stilte’.

Waarom is stilte zo goed

We leven in een wereld die altijd doorgaat en waar het bijna nooit stil is. Dat is slecht voor onze gezondheid. In 2011 noemde de Wereld Gezondheid Organisatie geluidsvervuiling een ‘moderne plaag’. Men concludeerde dat er veel bewijs is dat blootstelling aan geluid een negatief effect heeft op onze gezondheid.

We vullen onze oren constant met muziek, tv, radio. podcasts en natuurlijk de geluiden die we constant in ons hoofd produceren. Hoeveel momenten spendeer jij per dag in volledige stilte? Dat zijn er misschien niet zo veel.

Aangezien onze omgeving steeds luider wordt zoeken meer mensen graag de stilte op. Of ze nou elke ochtend thuis 10 minuten van de stilte genieten of liever naar een meerdaagse Kantel-Retraite ‘Stilte’, ze gaan voor stilte. Ook gemotiveerd om wat extra stilte in je leven te brengen? Stilte is goed voor je brein. 

Stilte zorgt dat je je minder gestrest, beter gefocust en creatiever voelt. De Vier wetenschappelijk onderbouwde redenen:

kantel-retraite

Stilte vermindert stress en spanningen

Het blijkt dat geluidsvervuiling leidt tot een hoge bloeddruk, hartaanvallen en een verminderd gehoor en verminderde algehele gezondheid. Volgens onderzoek zorgen harde geluiden ervoor dat het stresshormoon cortisol vrijkomt. Onderzoek gedaan in 2004 door Dr. Craig Zimring toont aan dat hogere geluidslevels op de couveuse afdeling van ziekenhuizen kan leiden tot een hogere bloeddruk, verhoogde hartslag en onregelmatige slaappatronen bij de patiënten.

En zoals te veel geluid stress en spanning kan veroorzaken heeft de wetenschap ook ontdekt dat stilte het tegenovergestelde effect heeft. Stilte kalmeert juist het brein en het lichaam. Een onderzoek wat in 2006 is gepubliceerd in Heart suggereert dat 2 minuten stilte meer ontspannen is dan 2 minuten luisteren naar ontspannende muziek.

Stilte vult onze mentale reserves aan

In ons dagelijks leven krijgen we van alle kanten input. Wanneer we eindelijk rust en stilte hebben kan ons brein bijkomen en zichzelf weer opladen. De constante prikkelingen van ons leven plegen een behoorlijke aanslag op ons brein. Hierdoor kunnen we onze aandacht er minder goed bijhouden en raken we snel afgeleid, vinden we het moeilijk om problemen op te lossen of met nieuwe ideeën te komen. Maar de brein kan zich herstellen als het in een omgeving is waar het minder prikkels krijgt dan normaal. Als het stil is -bijvoorbeeld als je een boswandeling maakt – kan je brein weer opladen en alles in alle rust verwerken.

Als het stil is zetten we ons brein onbewust op de ‘standaard modus’

De standaard modus van ons brein wordt geactiveerd als we bv dagdromen, mediteren, fantaseren of onze gedachtes gewoon laten dwalen. Als ons brein op deze modus staat dan kunnen we eindelijk een connectie maken met onze gedachtes, herinneringen en ideeën. Hierdoor kunnen we onze ervaringen beter verwerken, zijn we empathischer, creatiever en kunnen we beter aan zelfreflectie doen.

Om de in de standaard modus te komen moeten we eerst loskomen van afleidingen en stilte is een manier om hier te komen.

Stilte zorgt voor vernieuwing van de hersencellen

In 2013 werd op muizen getest wat het effect was van omgevingsgeluid, ruis,   onverwachte geluiden en stilte op hun brein. Hierbij kwamen ze erachter dat 2 uur stilte ervoor zorgde dat hersencellen werden vernieuwd in de hippocampus (het gedeelte van de hersenen wat geassocieerd wort met leren, geheugen en emotie). Hoewel voorbarig wordt gesuggereerd dat stilte therapeutisch kan werken bij aandoeningen als depressie en Alzheimer.

Het resultaat na de Kantel-Retraite 'Stilte'

Ervaringen van andere deelnemers

Gemiddelde beoordeling: 5 van 5 sterren
5/5

De kantel-experts

Jeanne Goossens
Jeanne Goossens

Jeanne Goossens, in het dagelijks leven directeur MindfulOnderwijs en eigenaar van het bedrijf Talent- en VitaliteitCoach.

This girl had no ambition what so ever. She had just one simple Wish in life. To be happy. Turns out to be the easiest, yet at the same time, the most difficult thing to find. 

My cradle stood in the Netherlands and in our country for the most people Happiness is only about what Glasses it is you wear.. 

Will they be Pink and the Sun shines, or will they be Black and we decide tot let it Rain on us. Nevertheless; feeling unhappy is also part of life. Realizing that makes me feel happier.  

The Love for my family, Friends and course Myself, Personal Growth, Inspiring others as a way of Living brings me my true Happiness;)

Paul Bax
Paul Bax

Paul Bax heeft van zijn passie z’n werk gemaakt. Mensen helpen kantelen naar een fit, energiek en pijnvrij leven. 

Paul gebruikt in zijn werk succesvol een combinatie van technieken, op basis van eeuwenoude oosterse kennis, neurowetenschappen, reguliere therapie vormen, natuurgeneeskunde en energetische geneeskunde. 

Hij vindt het onvoorstelbaar om te zien  hoeveel mensen er chronisch pijn hebben en van het kastje naar de muur gestuurd worden. Ze komen in een vicieuze cirkel terecht. Je hoeft niet te ‘leren leven’ met  chronische pijn.  

Met zijn ‘Bewezen Beter Kantel Methode’ genieten er intussen 1.000+ mensen weer van Fit, Energiek en Pijnvrij Well-Zijn.

Chantal Theunissen
Chantal Theunissen

Chantal Theunissen kun je typeren als gevoelsmens, ondernemer en werkend op basis van intuïtie, met veel daadkracht en volle overtuiging! 

Bedenker, oprichter en directeur van Kinderopvangorganisatie Bambini a Casa en Jeugd GGZ-Praktijk Talenti a Casa. Winnaar Ondernemersprijs Venlose Start. 

 Haar passie is, in verbinding met anderen, een kanteling teweeg brengen. Vaak tijdens een (toevallige) ontmoeting in haar functie als directeur van A Casa Nostra. Dan stroomt de  energie.  

Omarmt de eenvoud, geniet van de kleine dingen, maar met grote dromen. Haar ideaal is terug naar een maatschappij waarin geld geen rol speelt, waar we diensten met elkaar ruilen en op die manier voor elkaar zorgen.

Praktische informatie

Datum

binnenkort nieuwe data
3 daagse

Tijdstip

Locatie

Kevelaarsedijk 1
5855 GC - Well (L)

De Kantel-Retraite in het kort:

Onderdompelen in je innerlijke stilte. Ver weg van alle afleiding en dagelijkse beslommeringen. Een meerdaagse Kantel-Retraite met de focus op de verbinding in -en met- jezelf. 

Twee overnachtingen in een gezellige privé gastenkamer, met eigen badkamer en toilet, in de huiselijke en gezellige  monumentale Frankische Carré Boerderij uit 1662. 

Volledig verzorgd. Gezonde, voedzame, vegetarische en bovenal smakelijke maaltijden. Verrassende en heerlijke combinaties!

€ 525,-

Inclusief BTW

Benvenuto

Monument

In een prachtige, monumentale en eeuwoude Frankische Carré Boerderij tref je, op een domein van ruim een hectare, A Casa Nostra – De Grote Waaij met fijne gastenkamers en een lofthuisje voor vier (tot zes) gasten. Daarnaast kun je bij mooi weer ook nog eens genieten in de prachtige binnentuin of anders binnen in loungehoek waar het ook heerlijk zitten is met een boek en een glaasje naar keuze.

Het Italiaanse Dorp Ollolai

Je hebt trouwens kans dat je de eigenaren Paul & Chantal kent van het tv-programma “Het Italiaanse Dorp Ollolai” – een bergdorpje in Sardinie dat precies op één van de Blue Zones van de wereld ligt. ,Dat wil zeggen dat mensen die in dat gebied wonen gelukkig en gezond veel ouder worden, hetgeen te danken is aan hun leefstijl. Je hoort hier vanzelf meer over als je hen ontmoet.

Well, Limburg

De prachtige monumentale Frankische Carré Boerderij grenst met de achtertuin aan Nationaal Park de Maasduinen en ligt aan de voorkant op een steenworp van rivier de Maas. Natuurgebied Putjesberg, het Leukermeer (4 km), het Reindersmeer (2 km), bossen, vennetjes, vogels in alle soorten en maten en klein wild als reeën; je vindt het hier allemaal. 

Net als dorpjes en kerkjes, musea, kastelen en kasteeltuinen (Arcen), brouwerijen, thermaal baden en sauna’s, golfbanen en nog veel meer. 

En dan hebben we het over de fietsmogelijkheden nog niet eens gehad, want die mogen er meer dan zijn. Volgens onderzoek van de Fietsersbond is dit namelijk de meest ontspannende plek om te fietsen, terwijl ook wandelaars hier hun hart op kunnen halen. 

Historie

De historie van deze hoeve gaat drie eeuwen terug en we mogen wel zeggen dat gastronomie en gastvrijheid hier in de genen zit, want al in de Franse tijd (18e eeuw) was de Waaij in gebruik als Bier Brouwerij, eethuis en logement voor langstrekkende voerlieden. Sinds mei 2021 zijn Paul & Chantal de eigenaren van A Casa Nostra – De grote Waaij. Geïnspireerd door hun ervaringen in Sardinië heten ze je van harte welkom.

De locatie van A Casa Nostra in Well (L)

Aan de rand van Nationaal Park Maasduinen

Ja, ik ben nieuwsgierig

1.000+

mensen geholpen

5/5

gemiddelde review

10

jaar ervaring

Over
A Casa Nostra

Gebrek aan energie, uit balans of chronische pijn? 

Blijf niet draaien in die vicieuze cirkel. Doorbreek je situatie. Maak een kanteling naar fit, energiek en pijnvrij Well-Zijn. 

Kantel-Retraites zijn op het lijf geschreven voor mensen met die willen onthaasten, die (preventief) willen werken aan een Fit, Energiek en Pijnvrij Well-Zijn. Laat je inspireren en begeleiden om jouw leven te kantelen naar je eigen gezonde Blue Zone Leefstijl.

Ook Kantel-Retraites op maat voor mensen met chronische pijn, bekkeninstabiliteit, chronische vermoeidheid of burn-out. maatwerk traject dat bij jou past. In korte tijd een positieve kanteling maken naar een fit, energiek en pijnvrij leven.

De ‘Bewezen Beter Kantel Methode’ is gebaseerd op de belangrijke pijlers van het gelukkige en lange leven in de Blue Zone. 

Scroll naar top
A Casa Nostra draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches