Kantel-Retraite - Stoppen met Roken

stoppen met roken

IK. STOP. NU.

Stoppen met roken. Wanneer je besluit; IK. STOP. NU. Dan is roken verleden tijd. Jij bent de baas en niet de sigaret. En je lichaam? Dat begint direct aan zijn herstel.

Als je besluit te stoppen met roken is de kans groot dat je dit doet om gezondheidsredenen. Stoppen kan in het begin voor mentale en fysieke moeilijkheden zorgen omdat je lichaam niet gewend is dat je niet meer rookt.

stoppen met roken - beweeg

 

 

MIDWEEK – Onder leiding van Ine Jacobs

‘Ik.Stop.Nu. – Rookvrij & Fitter’

 

VERBLIJF – A Casa Nostra – Paul & Chantal 

Vier overnachtingen en 1 op 1 kantelsessie in hun monumentale Frankische Carré Boerderij uit 1662.

 

Volledig verzorgd. Gezonde, voedzame en bovenal smakelijke maaltijden. Onbeperkt thee, koffie en water evenals  een sapje of glas wijn bij de maaltijd zijn inbegrepen. 

€ 1.075 / € 915

€ 775 / € 615

Stop samen met je partner, vriend/vriendin of familielid.  Verblijf samen in een 2-persoons kamer. Speciaal aanbod  van € 915 voor € 615 per persoon. 

DAG 1 - Keynote
"Durf te kiezen en accepteer de consequenties"

- Paul Ramakers -

DAG 2 - Wim Hof Experience

"Het draait in het leven om verbinding"

- Bart Scholtissen -

Klaar met draaien. Kom kantelen.

Trek je even helemaal terug uit de ratrace. Compleet onthaasten.  Maak verbinding met jezelf, elkaar en de wereld. Ervaar meer focus en rust.

Wil jij het oude jaar afsluiten in een betere verbinding met jezelf, elkaar en de wereld?  Reserveer dan snel je plek in deze inspirerende oudejaars Kantel-Retraite.

En waar ligt dan die focus?

Het resultaat

Ervaringen van andere deelnemers

Gemiddelde beoordeling: 5 van 5 sterren
5/5
Waardevolle ervaring met Bart Scholtissen als een inspirerende instructeur. Heel erg bedankt.
Melanie Rozema
november 2021
Paul Ramakers komt binnen ! Hij creëert in het zakenleven een wereld van herkenning door het verhaal van zijn carrière door te nemen en dan meteen de spanning en emotie te verhogen door het échte verhaal te vertellen en mensen mee te nemen op die reis. Hij laat een duidelijke indruk achter en geeft genoeg handvaten aan mensen om na te denken over hoe ze hun leven willen inrichten, zowel privé als zakelijk.
Henk Venema
Managing Director DHL
Met dank aan Paul en Chantal heb ik mijn leven weer terug in handen kunnen nemen. Mijn leven heeft weer kleur! Waar ik eerder van dag tot dag leefde ben ik nu weer toekomstplannen aan het maken. Ik werk intussen zelfs weer in mijn oude beroep!
Carola Geraedts
operatie assistente
juli 2021

De kantel-experts

Paul Ramakers is een jonge en succesvolle zakenman. Hij reist de wereld rond en leeft een snel leven, vol macht, status en geld. Als Paul geconfronteerd wordt met zijn eigen sterfelijkheid neemt hij een rigoureuze beslissing.

Paul laat jou voelen dat er altijd keuzes zijn, als je de gevolgen maar wilt accepteren.

Paul Bax
Paul Bax

Paul Bax heeft van zijn passie z’n werk gemaakt. Mensen helpen kantelen naar een fit, energiek en pijnvrij leven. 

Paul gebruikt in zijn werk een combinatie van technieken, op basis van eeuwenoude oosterse kennis, neurowetenschappen, reguliere therapie vormen, natuurgeneeskunde en energetische geneeskunde. 

Hij vindt het pijnlijk om te zien dat mensen vaak van het kastje naar de muur gestuurd worden, in een vicieuze cirkel terecht komen. Je hoeft niet te ‘leren leven’ met  chronische pijn. 

Chantal Theunissen
Chantal Theunissen

Chantal Theunissen kun je typeren als gevoelsmens, ondernemer en werkend op basis van intuïtie, met veel daadkracht en volle overtuiging! 

Bedenker, oprichter en directeur van Kinderopvangorganisatie Bambini a Casa en Jeugd GGZ-Praktijk Talenti a Casa. Winnaar Ondernemersprijs Venlose Start. 

 Haar passie is, in verbinding met anderen, een kanteling teweeg brengen. Vaak tijdens een (toevallige) ontmoeting in haar functie als directeur van A Casa Nostra. Dan stroomt de  energie.  

Omarmt de eenvoud, geniet van de kleine dingen, maar met grote dromen. Haar ideaal is terug naar een maatschappij waarin geld geen rol speelt, waar we diensten met elkaar ruilen en op die manier voor elkaar zorgen.

Praktische informatie

Datum

Dinsdag 28 december 2021 Woensdag 29 december 2021 Donderdag 30 december 2021

Tijdstip

28 dec. 2021 - check-in 14.00 uur 30 dec. 2021 - check-out 12.00 uur

Locatie

Kevelaarsedijk 1
5855 GC - Well (L)


Kantel-Retraite - Stoppen met roken
Jouw kans om eindelijk ook te kantelen!

Boek je vóór 12 december dan is de prijs geen € 425 maar slechts € 375 per persoon

:
:
:

Het verschil vanaf de eerste dag.

Het zal je verbazen wat de lichamelijke voordelen zijn van stoppen met roken! Maar wat zijn zichtbare veranderingen en wat kan je lichamelijk verwachten als je gestopt bent?

Al na 20 minuten tot een uur te zijn gestopt met roken zullen je hartslag en bloeddruk omlaag gaan.

Na een hele dag niet gerookt te hebben beginnen je longen aan een grote schoonmaak. Hierdoor kun je slijm ophoesten. Na 24 uur is alle koolmonoxide uit je lichaam, dit zorgt ervoor dat je bloed weer meer zuurstof op kan nemen! Na 2 dagen zul je merken dat je al meer begint te ruiken en proeven, dit komt door de nicotine die uit je lichaam verdwenen is.  Omdat je lichaam niet gewend is om geen nicotine in zijn lichaam te hebben kan het zijn dat je rond deze tijd een dipje ervaart. Dit is normaal en betekent dat je lichaam zich aan het herstellen is. Mogelijke ontwenningsverschijnselen zijn: slecht slapen, somberheid, humeurigheid, hoofdpijn, rusteloosheid, hoesten/kuchen, meer eetlust. 

Probeer je hier door heen te zetten, na 3 dagen voel je je energieker en ademen gaat al makkelijker!

In de eerste weken gaat je lichaam meteen hard aan het werk om de longfunctie en bloedsomloop te verbeteren.

 

Wat merk je na een maand

Na één maand merk je echt dat je lichaam al goed onderweg is om te herstellen. Je conditie verbeterd en een rokershoestje zal verdwijnen. Na een aantal maanden zijn de trilhaartjes in je longen volledig hersteld. Deze zorgen ervoor dat slijm uit de longen wordt geduwd en helpen bij het bestrijden van infecties. Je immuunsysteem wordt hierdoor verbeterd, en je zal merken dat je misschien minder vaak verkouden bent.

Dit zijn de voordelen na een jaar

Na één jaar is je lichaam al zo ver hersteld dat het risico op hart- en vaatziekten gehalveerd is. De aankomende jaren zullen ook de kansen op andere ziektes verder afnemen.

Ben je meerdere jaren gestopt met roken? Dan zal ook de kans op allerlei vormen van kanker afnemen. De kans op bijvoorbeeld een beroerte is net zo groot als die van een niet-roker.

Na 10 tot 15 jaar niet roken heb je dezelfde kans op hart- en vaatziekten als die van een niet-roker. Je bloedvaten zijn na zo lang niet roken zelfs gelijk aan iemand die nooit heeft gerookt! Hoe langer je bent gestopt, hoe kleiner het risico op een ziekte die door roken is veroorzaakt.

Jouw lichaam kan zich dus (voor een heel groot deel) herstellen na dat je stop met roken! Het is dan ook nooit te laat om te stoppen met roken. Stop je met roken voor je 50e  dan halveer je de kans om te overlijden aan roken.

1.000+

mensen geholpen

5/5

gemiddelde review

10

jaar ervaring

Dit is het moment

Een kantel Retraite met Ine Jacobs, Paul Bax & Chantal Theunissen als jouw begeleiders en kantel-experts. Met het beste uit life-coaching en de Rookvrij & Fitter Methode om jou te ondersteunen in je persoonlijke groei en kanteling. Een meerdaagse helemaal voor jezelf om te ontspannen, te verdiepen en (opnieuw) te verbinden met jezelf en jouw rookvrije koers. 

De meerdaagse Rookvrij & Fitter Methode’ is bedoeld als diepere verkenning van die methode. Er kan meer behandeld worden dan wanneer er in losse sessies gewerkt zou worden. Alle facetten van Stoppen met Roken komen uitgebreid aan bod. Je leert over verschillende mechanismen die een rol spelen en we nemen diverse activiteiten op die synergetisch werken met de Rookvrij & Fitter Methode. 

De meerdaagse kent een beperkt aantal deelnemers. De intieme groep zorgt voor voldoende persoonlijke aandacht en feedback op maat voor jouw specifieke situatie. Of je nu mentaal of fysiek wilt groeien en kantelen, symptomen van ziekte wilt verlichten of uitsluitend nieuwsgierig bent naar hoe de Rookvrij & Fitter Methode werkt, dit meerdaagse kantel-retraite biedt voor elk wat wils.  

Kies voor jezelf en doe mee! Samen met je partner, een vriend/vriendin of familielid.

Oudejaars kantel-retraite

Boek je vóór 5 december dan is de prijs geen € 425 maar slechts € 375 per persoon

:
:
:

De Kantel-Retraite in het kort:

Inspirerende lezing ‘Omarm het onverwachte’

Een onderdompeling in de Wim-Hof Methode. Ver weg van alle afleiding en dagelijkse beslommeringen. Een meerdaagse retraite met de focus op de drie pijlers van de Wim Hof Methode. Overnachtingen in een gezellige gastenkamer van de monumentale Frankische Carré Boerderij uit 1662. 

Volledig verzorgd. Gezonde, voedzame, vegetarische en bovenal smakelijke maaltijden. Verrassende en heerlijke combinaties!

€ 425,-

€ 375,-

Inclusief BTW

Over
A Casa Nostra

Chronische pijn, gebrek aan energie of uit balans

Blijf niet draaien in die vicieuze cirkel. Doorbreek je situatie. Maak een kanteling naar fit, energiek en pijnvrij Well-Zijn

Kantel-retraites zijn op het lijf geschreven voor mensen met chronische pijn of vermoeidheidsklachten. Laat je inspireren en begeleiden om jouw leven te kantelen naar je eigen gezonde Blue Zone Leefstijl.

De ‘Bewezen Beter Kantel Methode‘ is gebaseerd op de belangrijke pijlers van het gelukkige en lange leven in de Blue Zone

Een maatwerk traject dat bij jou past. In korte tijd een positieve kanteling maken naar een fit, energiek en pijnvrij leven.

Benvenuto

Monument

In een prachtige, monumentale en eeuwoude Frankische Carré Boerderij tref je, op een domein van ruim een hectare, A Casa Nostra – De Grote Waaij met fijne gastenkamers en een lofthuisje voor vier (tot zes) gasten. Daarnaast kun je bij mooi weer ook nog eens genieten in de prachtige binnentuin of anders binnen in loungehoek waar het ook heerlijk zitten is met een boek en een glaasje naar keuze.

Het Italiaanse Dorp Ollolai

Je hebt trouwens kans dat je de eigenaren Paul & Chantal kent van het tv-programma “Het Italiaanse Dorp Ollolai” – een bergdorpje in Sardinie dat precies op één van de Blue Zones van de wereld ligt. ,Dat wil zeggen dat mensen die in dat gebied wonen gelukkig en gezond veel ouder worden, hetgeen te danken is aan hun leefstijl. Je hoort hier vanzelf meer over als je hen ontmoet.

Well, Limburg

De prachtige monumentale Frankische Carré Boerderij grenst met de achtertuin aan Nationaal Park de Maasduinen en ligt aan de voorkant op een steenworp van rivier de Maas. Natuurgebied Putjesberg, het Leukermeer (4 km), het Reindersmeer (2 km), bossen, vennetjes, vogels in alle soorten en maten en klein wild als reeën; je vindt het hier allemaal. 

Net als dorpjes en kerkjes, musea, kastelen en kasteeltuinen (Arcen), brouwerijen, thermaal baden en sauna’s, golfbanen en nog veel meer. 

En dan hebben we het over de fietsmogelijkheden nog niet eens gehad, want die mogen er meer dan zijn. Volgens onderzoek van de Fietsersbond is dit namelijk de meest ontspannende plek om te fietsen, terwijl ook wandelaars hier hun hart op kunnen halen. 

Historie

De historie van deze hoeve gaat drie eeuwen terug en we mogen wel zeggen dat gastronomie en gastvrijheid hier in de genen zit, want al in de Franse tijd (18e eeuw) was de Waaij in gebruik als Bier Brouwerij, eethuis en logement voor langstrekkende voerlieden. Sinds mei 2021 zijn Paul & Chantal de eigenaren van A Casa Nostra – De grote Waaij. Geïnspireerd door hun ervaringen in Sardinië heten ze je van harte welkom.

De locatie in beeld

Aan de rand van Nationaal Park Maasduinen

Ja, ik ben nieuwsgierig

Meer reviews

Bekijk hieronder de video en ontdek hoe A Casa Nostra het leven heeft gekanteld van meerdere mensen.

Scroll naar top
A Casa Nostra draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches