Recensies - A Casa Nostra - Paul en Chantal

1000 + mensen gingen je voor.

De volgende reviews zijn van oud-deelnemers die een Kantel Programma hebben afgerond.

bekkeninstabiliteit
Heup
Nek
Trauma n.a.v. ongeval
Hoofdpijn & migraine
Schouder & Arm & Pols
Hand
Knie
Fibromyalgie
Rug
Enkel & Voet

Heup

Léonique, 53 jaar, uit Kolham had ruim 5 jaar verschrikkelijk veel last van haar heup en been. Daarnaast veel last van haar nek- en schouder, hoofdpijn. Alles geprobeerd. Niets had geholpen. Tot het interne 9-daagse traject bij Paul Bax in Venlo. Léonique is pijnvrij!

Sanne heeft heupdysplasie, heel veel pijn en de enige oplossing zou een nieuwe heup zijn. Nu is ze, zonder operatie, helemaal pijnvrij. Dit vertelt Sanne na 8 behandelingen.

Mark had zijn hardloopschoenen bijna weg gegooid....... Met zijn 'snapping hip' problemen was hij eerder bij de fysiotherapeut maar zonder resultaat. Een aantal weken geleden kwam hij met Paul in contact en luister wat Mark vertelt over zijn ervaring na slechts 3 behandelingen. Hij heeft afgelopen weekend weer 14 km pijnvrij kunnen hardlopen en is klaar voor de Venloop.

''De rolstoel kan naar de zolder'' zegt Petra Fleuren, 62 jaar, uit Baarlo. Petra heeft in haar kinderjaren polio gehad. In die jaren hebben er operaties plaatsgevonden aan haar heup, voet en knie. Ruim 5 jaar geleden heeft ze een heupprothese ondergaan en intussen is ze ook vanwege vermoeidheidsklachten en rug-, heup- en nekklachten al 20 jaar chronisch patiënt bij de fysiotherapie. Hier kwam ze wekelijks voor een behandeling en training. Het mocht niet baten! Na 8 behandelingen bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie was Petra pijnvrij en kon de rolstoel, die ze voor de langere afstanden al in huis had gehaald, de zolder op!

René (67 jaar) heeft een heupprothese en kon al 10 jaar lang niet meer badmintonnen. Revalidatie en daarna behandelingen bij de fysiotherapeut mochten niet baten. De lijst van specialisten waar René verder allemaal in behandeling is geweest was lang. Helaas ook zonder resultaat. De behandelingen bij Paul Bax hebben er voor gezorgd dat hij nu echt weer heerlijk kan badmintonnen.

Ali (80 jaar) kon een jaar na de operatie aan haar heup niet meer op de buik liggen en liep (ondanks revalidatie nog steeds) uitsluitend met de rollator of wandelstok (maximaal 50 meter). Na een aantal behandelingen bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie zijn de wandelstok en rollator de deur uit en Ali doet weer aan line-dancing!

Nek

Kim had na eerdere nekklachten al 2 jaar last van duizeligheid. Behandelingen bij diverse specialisten hadden geen blijvend resultaat. Kim is erg enthousiast én pijnvrij na afloop van de behandelingen bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie.

Myriam had veel nekklachten en ook pijn aan haar rug en knie. Ze is jaren geleden geopereerd aan een hernia. Ze kon bijvoorbeeld al jarenlang geen lange stukken meer lopen. Alle dagelijkse activiteiten waren met een beperking en daarna moest ze een aantal dagen er van 'bijkomen'. Ze had allerlei specialisten bezocht waaronder een reumatoloog, orthopeed, fysio-trajecten, shockwavetherapie en podoloog. Nu na de behandelingen bij Paul Bax vertelt Myriam over het resultaat: meer energie, geen pijn meer aan de nek en alle dagelijkse activiteiten zijn weer mogelijk zonder beperking.

Onze dochter van 15 jaar zat niet lekker in haar vel. Ze had veel last van allerlei stressklachten en ook haar spieren zaten vast. Na eerst een aantal sessies bij Maud Simons, psycholoog bij Talenti a Casa ging het op zich een stuk beter, maar haar lichamelijke klachten belemmerden een volledig herstel. Wekelijkse fysiotherapie hielp niet om blijvend van de klachten af te komen. Wij zijn door Maud doorverwezen naar Paul Bax - Pijnbestrijding & revalidatie. ​Paul heeft onze dochter, na een uitgebreide intake, twee keer behandeld en de juiste oefeningen aangeleerd en meegegeven. Ze doet nog steeds (bijna) iedere dag haar oefeningen. Het ging meteen vanaf de eerste behandeling heel goed. Paul behandelt de pijn maar kijkt ook verder naar waar het probleem vandaan komt. Wij zijn heel erg blij dat we dit gedaan hebben. De behandeling door Paul is het geld zeker waard.

Hand

Hans had al jaren last van zijn duimen. Gitaar spelen, volleybal spelen.... een paar voorbeelden wat hij nu wél weer kan. Daarnaast had hij hernia en last van zijn onderrug en zijn been. Luister wat Hans vertelt na zijn behandelingen bij Paul Bax.Deze tekst past u aan door erop te klikken.

Kay, 19 jaar, heeft een jaar geleden haar hand gebroken en had, tot aan de intake bij Paul Bax, nog steeds helse pijnen aan haar hand ..... De schroeven zouden destijds de oorzaak van de pijn zijn. Echter nadat deze uit haar hand verwijderd waren bleef ze veel pijn houden. De knijpkracht was ook weg. ... Handballen kon Kay niet meer en zelfs in haar opleiding tot verpleegkundige heeft ze een jaar moeten overslaan. Stage lopen was door de pijn aan haar hand namelijk onmogelijk. Bezoeken aan de orthopeed en de handspecialist in het ziekenhuis hielpen niet. Ze wisten daar niet meer hoe ze Kay zouden kunnen helpen. Dit vertelt Kay vóór de 2e behandeling bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie. Na 2 behandelingen is ze geheel pijnvrij!

Knie

Richard had al jaren knieproblemen, deze had hij opgelopen bij het voetballen. Daarna kwam er nog een schouderblessure bij door een auto-ongeluk. De pijn hinderde hem bij het slapen en bij het sporten (o.a. bij hardlopen en mountainbiken). Intussen slaapt Richard weer op de betreffende schouder. Ook het sporten heeft hij weer helemaal kunnen oppakken, geheel zonder klachten. Richard vertelt over zijn ervaring...

Pia had erg veel pijn in haar knie en kon bijna niet meer lopen. Ze dacht na allerlei verschillende therapieën en de diagnose, gesteld door de orthopeed, eigenlijk dat de enige oplossing een nieuwe knie zou zijn. Tot dat ze via via (een andere tevreden klant; Fred Schouten) over Paul Bax hoorde. Dit vertelt ze over de intake en behandeling bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie.

Daniëlle, een jonge meid van 17 jaar, steunde al bijna een half jaar niet meer op haar knie. En liep al die tijd alleen met krukken! Meer dan 40 fysiotherapie behandelingen mochten niet baten. Toen kwam ze met haar moeder, via via, terecht bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie. Dit zegt Daniëlle (en haar moeder) 2 maanden later ......

Fibromyalgie

Fibromyalgie was de diagnose bij Lieve (23 jaar). Moeheid, hoofdpijn en overal ontstekingen in haar gewrichten waren haar voornaamste klachten. Zo erg dat ze geen volledige stage meer kon lopen, winkelen, traplopen kon ze bijvoorbeeld niet meer. Zelfs gewoon lopen van huis naar het dorp was al teveel. Fysiotherapie, acupunctuur, homeopathie en reumatoloog leverden geen verbetering op. Lieve heeft zelfs in het ziekenhuis aan een Ketamine-infuus gelegen tegen de pijn. Via via is ze bij Paul Bax terecht gekomen en na een aantal behandelingen is Lieve compleet van al haar klachten af!

Rug

Toon, 29 jaar, uit Mol (België) is actief motorsporter op hoog niveau maar had al jaren rugklachten. Hij vond zichzelf te jong om de rest van zijn leven in 'een glazen kooi' te leven. Nu pijnvrij!

Leonie uit Venlo wandelde heel graag maar had al járenlang rugklachten. Deze werden met de tijd steeds erger en de chronische pijn belemmerde haar in het dagelijkse leven.

Na een kort traject (van 8x) bij Paul Bax wandelt Leonie weer pijnvrij.

Ingrid had ruim 2 jaar ernstige rugklachten en de hele dag pijn. Behandelingen elders hielpen telkens maar voor korte duur. Nu pijnvrij!

Maurice, 17 jaar, had al 4 jaar lang zoveel rugklachten dat hij beperkt werd met school, stage en sporten. Geen enkele behandeling of therapie had blijvend geholpen. Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie had hij (en zijn moeder) op TV gevolgd en filmpjes op facebook gezien met daarin de positieve ervaringen van andere klanten. De stoute schoenen aangetrokken en een vrijblijvende intake gepland! Na 3 behandelingen was Maurice pijnvrij. En nu na 6 behandelingen in het totaal is hij helemaal klaar om voor altijd van het probleem, de rugklachten, af te zijn.

Myriam had veel nekpijn en last van haar rug en knie. Ze is jaren geleden geopereerd aan een hernia. Ze kon geen lange stukken meer lopen. Alle dagelijkse activiteiten waren met een beperking en na een activiteit moest ze er dagenlang van 'bijkomen'. Ze had allerlei specialisten bezocht waaronder een reumatoloog, orthopeed, fysiotherapie, shockwave en podoloog. Nu na de behandelingen bij Paul Bax vertelt Myriam over het resultaat; meer energie, geen pijn meer aan haar nek en álle dagelijkse activiteiten zijn weer mogelijk zonder beperkingen en zonder pijn.

Inge had jarenlang rugklachten/hernia. Door verschrikkelijke pijn in haar bovenbenen kon ze maar 100 meter achter elkaar lopen. Diverse malen spuiten in de rug hebben, evenals chiropractie en manuele therapie, niet geholpen. Met in beide knieën een prothese kon Inge ook niet op haar knieën zitten. Daarnaast is Inge diabetes patiënt. Alles bij elkaar had ze zoveel klachten dat ze niet meer wist wat te doen of waar te beginnen. Toen werd de dochter van Inge op haar werk getipt of Paul Bax Pijnbestrijding & Revalidatie niets voor haar moeder zou kunnen zijn. Dit zegt Inge na 8 behandelingen.

Na 10 jaar met rugklachten is Jeroen Doornenbal uit Velden nu wél pijnvrij. Eerdere behandelingen bij diverse specialisten hebben niet geholpen. Dit vertelt Jeroen over zijn klachten, waar hij overal geweest is en hoe het nu, na behandelingen bij Paul Bax, met hem gaat.

Emmy (17 jaar) had vanaf april 2016 zo’n ernstige lage rugklachten dat ze gestopt was met hockey. Diverse behandelingen hebben niet geholpen. Intussen is ze volledig pijnvrij en speelt Emmy weer volop hockey. Dit vertelt ze na 5 behandelingen door Paul Bax.

Lex, 70 jaar, uit Wijchen is verlost van zijn rugklachten!

Pascal kwam eind juni 2016 naar een intake bij Paul Bax - Pijnbestrijding. Al 13 jaar lang had hij last van steeds weer opkomende hernia-klachten. Maar de echte aanleiding om naar de intake te komen was de pijn in zijn schouder waarvoor hij van de arts het advies had gekregen om de schouder operatief te laten behandelen. Naast last van de rug en schouder had Pascal in juni nog last van tintelingen in de onderarm, niet goed rechtop kunnen zitten zonder pijn, een instabiele enkel, last van de achillespees, ochtend stijfheid en veel last van vermoeidheid. Pascal was overal geweest maar alleen een schouderoperatie zou hem kunnen helpen. Dit zegt Pascal na 8 behandelingen (niet geopereerd) op 20 september 2016.

De intake eind juni 2016 bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie gaf Pascal het vertrouwen dat een, dringend geadviseerde, schouderoperatie wellicht voorkomen zou kunnen worden. Er wordt tijdens de intake afgesproken een aantal behandelingen te gaan doen.  Dit zei Pascal na de eerste behandeling.

Marij heeft in de loop der jaren allerlei diagnoses gekregen waaronder het 'facet-syndroom', 'osteo-chondrose' en 'degeneratie spondyl-artrose'. In het ziekenhuis heeft ze spuiten en blokkades gekregen in haar rug. Dit mocht niet baten net zoals de frequente behandelingen bij de chiropractor en fysio-fitness. Marij is na 4 behandelingen bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie geheel pijnvrij, ze slaapt 's nachts weer en wordt overdag niet meer beperkt in haar doen en laten. Marij vertelt over haar positieve ervaring ..... ze is op dat moment pas halverwege het behandeltraject.

Mijn naam is Truus van Rens. Vanaf mijn eerste zwangerschap, toen ik 24 jaar was, heb ik rugklachten. Ik heb jarenlang van alles geprobeerd; fysiotherapie, osteopathie, chiropracter, accupunctuur en dry-needling. Overal ben ik geweest. Het hielp niet of maar tijdelijk, Vijf jaar geleden kwam ik erachter dat ik scoliose heb. Men zei er niets of weinig aan te kunnen doen. Als het niet andere kon misschien een korset. Bijna een jaar geleden ben ik begonnen bij het rughuis in Roermond, spieren sterker gemaakt. Maar de pijn werd niet veel minder. Met wandelen had ik intussen steeds meer last in de onderrug maar ook in de lies en de heup. Line-dancen lukte erg genoeg ook niet meer. Mijn schoonzus zei eens dat ik naar Paul Bax moest gaan. Na een week had ik al een intakegesprek, op 12 april ben ik begonnen met de eerste sessie van 50 minuten. Paul heeft mij behandeld en geholpen. Ik ben me nu bewust van hoe mijn lichaam (anders) werkt en hoe ik dit (ook zelf) op de juiste manier kon trainen. Nu acht sessies later ben ik weer begonnen met line-dancen. Ook gaat het wandelen weer goed. Wij hebben een winkel in Lomm en ik kan nu tijdens mijn werk weer makkelijker veel staan overdag. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb. Hartstikke bedankt Paul.

Uitbehandeld? ..... Toch niet! Tot maart van dit jaar (na 2 operaties aan haar ruggenmerg) al jaren in een rolstoel. Kennen jullie het verhaal van Susanne Valckx? Ze was klaar met de revalidatie bij Adelante en zat, na haar laatste operatie, nog steeds in de rolstoel. Uitbehandeld noemen ze dat! Susanne is 14 jaar geleden voor de eerste keer geopereerd aan een tumor in haar rug. In 2014 moest er opnieuw een operatie plaatsvinden, waarna ze bijna compleet aan de rolstoel gebonden was. Op 31 maart jl. sprak Susanne een filmpje in, ze had op dat moment pas vijf behandelingen bij Paul gehad. Ook hebben we een stukje opgenomen van haar vorderingen tot dat moment. Op 18 april 2016 liep (!) Susanne na 14 jaar, weer op eigen kracht en zónder rollator, 50 minuten aan de hand van Paul door het Julianapark in Venlo. Susanne wat mag jij trots zijn op jezelf! Nu, drie maanden later in juni 2016, na de behandelingen bij Paul Bax, ..... kan Susanne weer lopen!!!

Yola Hegger had al vanaf juni 2014 klachten en pijn (o.a. hernia en een 'klap-voet'). Ze heeft allerlei wegen bewandeld en werd uiteindelijk via een kennis gewezen op de mogelijkheden bij Paul Bax. In het filmpje vertelt ze hoe blij en verrast ze is met de resultaten. Ze heeft op dat moment pas 3 behandelingen gehad bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie.

Connie werkt al jaren als kraamverzorgster maar ondervond (te) veel hinder van haar rugklachten. Al zo'n 20 jaar sukkelde ze in meer en mindere mate met haar rug. Zelfs (door)slapen 's nachts ging vaak niet meer van de pijn. Van fysiotherapie, osteopathie tot manuele therapie de klachten gingen niet of maar tijdelijk over. Na de intake begin februari was Connie al snel pijnvrij. Dit vertelt ze na 8 behandelingen.

Thea kampte jarenlang met rugpijn. Haar wens was om minstens weer een uur aaneengesloten pijnvrij te kunnen wandelen en dansen. De bezoeken aan het ziekenhuis, osteopaat, fysiotherapeut en podotherapeut mochten niet baten. Na 1 behandeling ging Thea pijnvrij de deur uit. Intussen heeft Thea samen met Paul hard gewerkt om de oorzaak van de rugklachten aan te pakken en wandelt en danst ze pijnvrij!

Peter Joosten is één van de grondleggers van de Venloop. met zeven andere Venlonaren liep hij in 2004 de marathon van New York. Na de indrukwekkende ervaring besloot het achttal in Venlo ook een hardloop-evenement te organiseren. De eerste editie in 2006 was meteen een succes. Peter nam in 2011 afscheid van het bestuur, maar deed dat jaar nog wel mee aan de Venloop. Daarna kwam hij echter in de lappenmand terecht door hernia. Diverse specialisten zeiden dat hij het hardlopen op zijn buik kon schrijven. Peter legde zich niet neer bij die diagnose. In zijn zoektocht naar een oplossing kwam hij terecht bij Paul Bax. "Paul gaf me vertrouwen. Hij zei: een hernia is trainbaar. Als je gedisciplineerd genoeg bent, krijg ik je weer aan het lopen." Met oefeningen die de lenigheid, stabiliteit en kracht bevorderen werd Joosten (48 jaar) opgelapt. "Ik ben sterker en sneller dan voorheen", stelt hij. *Dagblad de Limburger 27-3-2014

Ik heb scoliose, een vergroeiing van de ruggenwervel. Ik ben hier in 1996 aan geopereerd. Vanaf dat moment had ik altijd pijn in de lage rug. Tijdens mijn zwangerschap werd de pijn in de lage rug steeds erger. Uiteindelijk kreeg ik zelfs uitstralingspijn en tinteling in de benen. Fysiotherapie en medicatie brachten al die jaren slechts tijdelijk verlichting. Er was op een gegeven moment zelfs sprake van het gaan dragen van een corset en een nieuwe operatieve ingreep. Via mijn collega kwam ik in contact met Paul. Al vrij snel na de start van de behandeling merkte ik dat de pijn minder werd, zelfs helemaal weg ging én dat is nu nog steeds zo. Ook de medicatie kon ik helemaal afbouwen. Ik wandel, ik sport, ik winkel, allemaal dingen die voorheen niet mogelijk waren. Bedankt voor alle hulp Paul!

Bij een fysiotherapeut ben ik begonnen, die al snel niets meer kon betekenen. Daarna ben ik naar de manuele therapie gegaan, waar ik vele keren ben geweest. Ook verschillende bezoeken aan de huisarts die niets opleverde. Toen ik bij een andere huisarts terecht kwam adviseerde deze mij om veel te gaan zwemmen en heb ik contact gezocht met een osteopaat. Dit gaf mij gedeeltelijk verlichting, maar ik merkte dat ook dit uiteindelijk niet mijn klachten weghaalde. Via het werk ben ik uiteindelijk bij Paul Bax terecht gekomen. Met hem ben ik aan de slag gegaan om zo snel mogelijk weer pijnvrij aan het werk te kunnen. Dat is zeer snel gelukt. Mijn rug bleek na 19 jaar als kapster te werken te veel hetzelfde belast te zijn. We zijn na allerlei testen begonnen met oefeningen voor alle spieren in mijn lijf. Ik kreeg door de begeleiding inzicht en controle over mijn eigen lijf. Dit gaf mij extra energie om op de juiste manier door te trainen, waardoor ik weer pijnvrij aan het werk kon. En dat voelt heerlijk. Ik ben super blij dat ik bij Paul Bax terecht gekomen ben. Heel erg bedankt voor de goede hulp. Ik hoop bij deze dat er velen ook deze stap zullen maken, een echte aanrader.

Mijn lage rugklachten gingen zo ver dat dat ik na een tijd diverse malen door mijn rechter been zakte. Er zat geen kracht meer in en ik had hevige pijn in mijn onderrug. Ik kwam bij de chiropracter, dit gaf wel iets verlichting maar na een paar dagen kwam de pijn net zo hard terug, toen naar de fysiotherapeut, na 3 maanden jojo-en, veel pijn, minder pijn, wel uitval, geen uitval was ik het moe. Dit was niet mijn plek. Tussentijds heb ik ook alternatieve manieren geprobeerd om de pijn te verlichten, ook dit was maar een zeer kortdurende oplossing. Het meest vervelende was dat zelfs in het ziekenhuis ze mij geen antwoord konden geven op waar mijn klachten nu vandaan kwamen. Het is een geïrriteerde zenuw maar hoe ik eraan kwam en vooral hoe ik ervan af kwam bleef onduidelijk. Van een tante kreeg ik de tip om met Paul Bax te praten, die kon wel iets voor mij betekenen. Na een luchtig maar ook serieus intakegesprek was mijn eerste indruk van Paul iemand die de kennis in huis heeft en vooral leeft voor wat hij uitdraagt. Iemand waarbij ik verder kon komen met mijn klacht. In de behandeling werd me duidelijk dat zijn kennis en aandacht zeer toepasbaar waren op mijn klacht en heb ik kunnen ervaren wat voor mij goed voelt en wat niet. Ook het psychologische stuk kwam aan bod, aangezien ik al een hele tijd thuis was en ik maar moeilijk kon accepteren dat ik 'niks' kon. Snel daarna kon ik zonder pijn weer mijn werk gaan doen. Een totaalpakket afgestemd op lichaam en geest, dit was de plek om te leren mijn klacht de baas te blijven!

Mijn naam is Truus van Rens. Vanaf mijn eerste zwangerschap, toen ik 24 jaar was, heb ik rugklachten. Ik heb jarenlang van alles geprobeerd; fysiotherapie, osteopathie, chiropracter, acupunctuur en dry-needling. Overal ben ik geweest. Het hielp niet of maar tijdelijk. Vijf jaar geleden kwam ik er achter dat ik scoliose heb. Men zei 'niets of weinig aan te doen'. Als het niet anders kon misschien een korset. Bijna een jaar geleden ben ik begonnen bij het rughuis in Roermond, spieren sterker gemaakt. Maar de pijn werd niet veel minder. Met wandelen had ik intussen steeds meer last in de onderrug maar ook in de lies en de heup. Line-dancen lukte erg genoeg ook niet meer. Mijn schoonzus zei dat ik eens naar Paul Bax moest gaan. Na een week had ik al een intakegesprek. Op 12 april ben ik begonnen met de eerste sessie van 50 minuten. Paul heeft mij behandeld en geholpen. Ik ben me nu bewust van hoe mijn lichaam (anders) werkt en hoe ik dit op de juiste manier kon trainen. Nu acht sessies later ben ik weer begonnen met line-dancen. Ook gaat het wandelen weer goed. Wij hebben een winkel in Lomm, en ik kan nu tijdens mijn werk weer makkelijker veel staan overdag. Ik ben heel erg blij dat ik deze stap gezet heb. Hartstikke bedankt Paul.

Schouder & Arm & Pols

Pepijn Booltink had al een half jaar erg veel pijn én hinder door het ‘PIN compressie syndroom’. Huisarts, neuroloog, fysiotherapie.... niets mocht baten.

Wim (69 jaar) had zijn lidmaatschap bij de tennisclub al opgezegd. Hij zou met de blessure aan zijn schouder (afgescheurde pezen) nooit meer kunnen tennissen. Nu na 8 behandelingen bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie is Wim weer pijnvrij en actief lid van de tennisvereniging.

Monique Nieuwenhuis, zelf aan het werk bij een sportschool had last van een frozen shoulder. Niets hielp totdat ze een kort traject bij Paul Bax volgde.

Trauma n.a.v. ongeval

Op 12-jarige leeftijd kreeg Eva een ernstig ongeluk waarbij haar nekwervel is gebroken. Vijf jaar lang stond haar leven in het teken van chronische pijn en aanpassingen. Nekpijn, schouderklachten, vermoeidheid. Uitstraling van de pijn in de arm en vingers.
Ziekenhuis in. Ziekenhuis uit. Neuroloog. Sportarts. Mensendieck. Revalidatie. Botox-injecties. Enzovoort. Enzovoort. Niets heeft geholpen. Zoveel behandelaren en therapie verder dat ze het zelf ‘fysio-moe’ noemt. ‘Leer er maar mee leven’.
Totdat ze (via via) terecht kwam bij Paul & Chantal van A Casa Nostra. Ze deelt haar verhaal graag om andere meiden met chronische pijn te laten zien dat er toch een uitweg is. Eva heeft, na slechts 7 sessies, haar leven terug en is pijnvrij.

Irma (29 jaar) heeft ruim een jaar geleden een auto-ongeluk gehad. Hierna had ze veel pijn en allerlei klachten, ook sliep ze nagenoeg niet meer, had medicatie en continue hoofdpijn. behandeling door een revalidatie arts en daarna een multidisciplinair traject bij het Rughuis mochten niet baten. Ze werd door iemand getipt om eens naar een vrijblijvende intake bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie te gaan. De filmpjes met ervaringen van andere klanten op FaceBook en op de website hebben haar doen besluiten een afspraak te maken, ook al wordt de behandeling niet vergoed door een zorgverzekeraar. Irma noemt het 'een wonder' wat er al in een paar weken is veranderd. Ze heeft 4 behandelingen achter de rug en er zijn er nog 4 gepland. Irma wil graag meewerken om haar ervaring te delen, zodat andere klanten met chronische pijn ook de weg zullen vinden naar Paul en geholpen kunnen worden. Dit zegt Irma na de eerste 4 behandelingen .

Veertien jaar geleden heeft Rik (nu 29 jaar) na een hevige val, whiplash klachten overgehouden. Hij bleef last houden van zijn nek, rug en voeten en had veel concentratie problemen. In al die jaren heeft hij de deur plat gelopen bij de kinesioloog, de neuroloog, de osteopaat, orthomanueel arts, cranio sacraal therapeut, orthopeed, fysiotherapeut en alternatieve geneeskunde. Het heeft niet mogen baten. Zijn laatste poging tot herstel zou een revalidatietraject in het ziekenhuis gaan worden. Daarvoor in de plaats heeft Rik gekozen zich kortdurend te laten behandelen en begeleiden door Paul Bax. Intussen is Rik geheel pijnvrij, energiek en kan hij zich weer prima concentreren. Dit vertelt Rik er zelf over ......

Karen Lindeboom uit Lage Zwaluwe kampte na een auto-ongeluk in 2014 al 7 jaar met chronische pijn en krachtsverlies in een been. Na het interne revalidatietraject bij A Casa Nostra - Paul & Chantal (in Well) is Karen pijnvrij!

De super sportieve Nikki Mooren uit Den Bosch had ernstige rugklachten met veel pijn en beperkingen, na een auto-ongeluk in december 2018. Meerdere therapieën en medicijnen hadden niet gebaat. Via via is ze bij Paul Bax - Pijnbestrijding & Revalidatie terecht gekomen. Na 8 behandelingen is Nikki helemaal pijnvrij en kan weer volop trainen om haar oude conditie niveau weer te bereiken. Dit vertelt ze over het behandeltraject.....

Hoofdpijn en migraine

Ruurdtje uit Assen was al een half jaar uit de running!

Anouk had al 10 jaar lang hoofdpijn. Eindelijk ergens terecht gekomen waar er wel iets aan te doen is. Anouk is pijnvrij!

Na 40 (!) jaar met rugklachten is Geert (61 jaar) uit Arcen nu pijnvrij en daarnaast heeft hij géén last meer van hoofdpijn of migraine aanvallen. Dit resultaat bij Geert is al bereikt na zes behandelingen van een uur.

Enkel & Voet

Anne-Miek had toen ze bij Paul kwam last van heup-, voet-, hak- en achillespees-klachten. Na een aantal behandelingen was Anne-Miek pijnvrij en weer veel energieker.

Lonneke kampte met een flinke blessure vlak voor het lopen van een halve marathon. Ze vertelt over haar ervaring en dat ze pijnvrij heeft kunnen rennen.

Na bijna 2 jaar voetproblemen gehad te hebben die mij in het dagelijks leven ernstig beperkten ben ik bij Paul terecht gekomen. Een verademing. Er was tijd en aandacht om serieus gehoord te worden. Na intake werd duidelijk uitgelegd wat het behandelplan was. Drie behandelingen gehad die best pittig waren, maar het resultaat is geweldig. Het probleem is aangepakt bij de kern. Ik loop weer als een kievit. Net terug van een mooie vakantie met diverse wandeltochten in de bergen waar geen meter gelijk was. Alles moeiteloos kunnen lopen en klimmen. Chapeau Paul. Ontzettend bedankt, je hebt me letterlijk weer op de been geholpen. Karin Bogaarts

Lonneke kampte met een flinke blessure vlak voor het lopen van een halve marathon. Ze vertelt over haar ervaring en dat ze pijnvrij heeft kunnen rennen.

A Casa Nostra - Paul en Chantal draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders