FAQ

Veelgestelde vragen

Retraites & workshops

In deze drukke tijd groeit de behoefte aan (innerlijke) rust en ontspanning. Waardevol voor een fit, energiek en pijnvrij Well-Zijn.

Wij organiseren weekends, midweken en weken met inspirerende workshops én natuurlijk ook voldoende tijd voor jezelf. 

Even helemaal weg met ontspanning, beweging, verdieping, gezonde voeding en ontmoetingen met gelijkgestemden.

Bekijk onze agenda voor het thema dat jouw belangstelling heeft. 

CORONA: We organiseren de retraites in de geest van het overheidsbeleid om besmetting te voorkomen. Bij entree vragen we om QR-code.

 

We hechten veel belang bij een gezonde groep gasten, waarin iedereen zich op zijn manier veilig kan voelen. Iedereen is welkom! 

Een Coronatoegangsbewijs is verplicht in de eetzaal. We hebben alternatieve plekken om te eten, dus dit komt goed voor al onze gasten. Het Coronatoegangsbewijs is ook verplicht bij binnensporten, zoals in de sportschool. Hieronder vallen sommige van onze activiteiten, maar niet alle.

Een dag voor aanvang vragen we alle gasten om de gezondheidscheck te doen met de horeca-checklist. Deze check van de actuele gezondheid vinden we belangrijker dan een QR-code. In het geval van twijfel neem je contact met ons op en doe je een (snel)test voor vertrek (ook als je een QR-code hebt). 

Tijdens de retraites volgen we de overheidsinstructies over hygiëne, ventilatie en 1,5 meter afstand. Alle deelnemers worden duidelijk geïnstrueerd over de spelregels en de aanpassingen met betrekking tot de actuele regels. Bovendien attenderen we onze deelnemers op respect voor hen die afstand wenselijk vinden. Wij verblijven de gehele periode met een gezonde groep mensen met elkaar 'in een bubbel' zonder contact met buitenstaanders. Wij zijn ervan overtuigd dat de positieve werking van een paar dagen retraite simpelweg vele malen groter is dan de risico's die eraan zitten. 

Onze wijze om verspreiding te voorkomen, blijkt goed te werken. 

In de ruime accommodaties is er voldoende ruimte voor je ontspannen verblijf.  

 

Vooralsnog zijn onze retraites alleen in Well in Nederland. Pas als de regels het reizen vergemakkelijken, kunnen we weer vakantie retraites in Ollolai in Sardinië organiseren.  


De overheid adviseert om de basisregels te volgen om verspreiding coronavirus te voorkomen. Mensen kunnen elkaar nog steeds besmetten. Ook na vaccinatie. Blijf handen wassen en geef elkaar de ruimte. Bij klachten: blijf thuis en laat je testen. Zorg voor voldoende frisse lucht. 

Voor en tijdens de retraites zullen de accommodaties aangepast zijn en adviseren we de deelnemers zich te houden aan de actuele regels. Dit zijn de belangrijkste toepassingen van de regels voor onze retraites:  

 • Ziekte: we checken met behulp van de Horeca Checklist enkele dagen voor aanvang de deelnemers per email op ziekte, zieke huisgenoten of contact met zieke personen in de afgelopen week. 

 • Hygiënemaatregelen: we gebruiken papieren handdoekjes bij de wastafels, er staat desinfecterende crème op diverse plekken en schoonmaakmiddelen voor yogamatten en andere attributen, ect. 

 • Respect voor ruimte: de accommodatie wordt ingericht op de mogelijkheid om 1,5 meter afstand te kunnen houden.

 

We hebben maatregelen getroffen om onze gasten op een zo veilig mogelijke manier te verwelkomen voor een aangenaam en prettig verblijf. De maatregelen zijn voor het gebruik van de zalen, de woon- en eetkamer, de ontspanningsruimten, de gastenkamers, de gangen en trappen, de keuken en voor het sanitair.

 • Afstand in het gebouw: op zitplaatsen kun je kussens naast je leggen om aan te geven dat je ruimte op prijs stelt. Voor de lessen kun je aangeven of afstand wenselijk voor je is en dan delen we de zalen in op de geuite wensen. 

 • Ontspanningsruimten: in de diverse ruimten is het voor wie dat wenst mogelijk om op afstand van elkaar te zitten. 

 • Maaltijden: voor het eten wast iedereen de handen, bij het buffet wordt niet gesproken (voorkomen verspreiding aerosolen) en je kunt de opscheplepel vastpakken met servet of opscheppen met je eigen lepel. Je kunt eten in diverse ruimten, op diverse terrassen buiten of afhalen en eten op je kamer. 

 • Ventilatie: alle ruimten worden continu geventileerd door open ramen en/of deuren.

 • Behandelingen (massage ed.): volgens de actuele hygiëne maatregelen. De behandelaar draagt een mondkapje als de klant dat wenst.   

Aanpassingen in workshop ruimten

 • Ventilatie: onze lessen of cursussen vinden plaats in goed geventileerde ruimten met door deelnemers gewenst afstand. We raden mensen aan extra laagjes te dragen, omdat het afhankelijk van de buitentemperatuur is frisser kan zijn. Natuurlijk hebben we ook verwarming.       

 • Afstand: de zalen worden zo ingedeeld dat mensen die dat wensen op 1,5 meter van anderen zitten.

Als een programma niet door kan gaan als gevolg van het overheidsbeleid tijdens de Corona-crisis, plannen we een nieuwe datum. Je (aan)betaling blijft minimaal een jaar als tegoed staan voor elke gewenste retraite. Je loopt geen risico dat je je geld verliest. Indien gewenst betalen we het restant terug en blijft alleen een aanbetaling van € 100 staan.

Annulering door de gast. Als jij of huisgenoten en mensen met wie je recent in nabij contact was in de week voor aanvang positief getest zijn, wordt aangeraden thuis te blijven. Je kunt dan direct gratis omboeken naar een andere retraite of je betaalde bedrag als tegoed laten staan voor een andere retraite die je op een later moment kunt boeken. 

Na een lange periode van al meer dan een jaar met lock-downs en andere bewegingsbeperkingen verwachten we dat velen er toch weer 'even er tussenuit' willen om ‘op adem te komen’. Reizen naar het buitenland zijn complex of niet toegestaan, dus velen zullen kiezen voor uitjes of vakantie in eigen land.

 

Deskundigheid

Paul: “Van jongs af aan heb ik gesport. Vanuit judo, taekwondo en fitness ben ik terecht gekomen in de atletiek; eerst als wedstrijdloper en daarna ook als trainer. Rond mijn vijftiende ben ik begonnen met krachttraining. Ik ging op zoek naar meer informatie over de combinatie van krachttraining en voeding. In de bibliotheek vond ik een boek van Franco Columbu, meester Chiropractor, vitamine-, voedings- en bewegingsdeskundige. Tot op de dag van vandaag is Franco Columbu mijn grote leermeester.
Nadat ik jaren mede-eigenaar ben geweest van een medisch instituut met personal trainers, fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers indienst heb ik in 2015 de stap genomen om mezelf uitsluitend nog te richten op het mooiste werk dat er is: zelf mensen helpen pijnvrij te kunnen leven.”

Meer weten over Paul? Lees verder

Tijdens zijn werkzaamheden als medisch personal trainer, hardlooptrainer en revalidatietherapeut heeft Paul veel (onder andere fysiotherapeutische) aanvullende specialisaties gevolgd. Daarnaast heeft hij lesgegeven aan sportinstructeurs en fysiotherapeuten bij FysioPhysics. Als oprichter en mede-eigenaar van een medisch instituut heeft hij veel ervaring opgedaan met het begeleiden van mensen, jong en oud, van topsporter tot mensen met chronische pijn, beperkingen of een handicap. Hij is een breed opgeleid specialist en werkt vanuit een open, eerlijke en inspirerende blik.

Lees meer over Paul Bax

Chantal: “Ik geniet van de kleine dingen, maar mijn dromen zijn groot. Ik ben het liefste buiten, bijvoorbeeld om te tuinieren, wandelen of te sporten. Mijn ideaal is dat we teruggaan naar een maatschappij waarin geld geen rol speelt, waar we diensten met elkaar ruilen en op die manier voor elkaar zorgen.”

Lees meer over Chantal.

Chantal: “Vaak zie ik talenten in anderen die ze zelf nog niet zien. Na intussen ruim 15 jaar ervaring als ondernemer en oprichter/directeur van onder andere een Jeugd GGZ praktijk weet ik dat voor mij niets leuker is dan het vuurtje aan te wakkeren bij een ander zodat de energieweer gaat stromen.”

“Ons verblijf op Sardinië in de Blue Zone heeft me nog eens extra doen beseffen hoe belangrijk welzijn is en hoe je hier zelf invloed op kunt uitoefenen. Daarom ben ik de opleiding tot OERsterk Master Coach gaan volgen. Je leefstijl kun je positief kantelen door de juiste interventies op het gebied van eten, bewegen en ontspannen. Een gezond leefwijze geeft minder klachten, meer energie en daardoor kom je lekkerder in je vel te zitten. Ik draag er graag aan bij dat het ‘gezondheidsvirus’ over zo veel mogelijk mensen verspreid wordt.”

Lees meer over de achtergrond van Chantal.

We snappen dat het een hele stap voor je kan zijn om weer een behandelaar te vertrouwen. Daarom delen we op onze site veel ervaringen van eerdere klanten. Uiteraard zijn voor iedereen de klachten anders. En mensen kunnen dezelfde pijn ook anders ervaren.
Mocht je na het intakegesprek nog twijfelen en iemand met een vergelijkbare situatie willen spreken, dan kennen we voormalige klanten die openstaan voor contact. Daar bemiddelen we graag in.

Je moet helemaal niets. Het kan wel zijn dat we je adviezen over gezonde voeding geven of het (tijdelijk) slikken van supplementen. Wanneer je bijvoorbeeld gewrichtspijn hebt en wat overgewicht hebt, is het goed om ook het overgewicht aan te pakken. Dit ontlast namelijk de gewrichten.
Omdat je tijdens het traject je lichaam flink aan het belasten bent, kan het helpen om extra supplementen te slikken of bepaalde voeding te eten wat bijdraagt aan een sneller herstel.

Kantel-Traject met intern verblijf

Als eerste kun je zelf via de agenda een intakegesprek met ons inplannen. Daarna vul je online het intakeformulier in. Hierdoor kunnen we ons goed voorbereiden op het gesprek en tijdens de intake gerichter werken.
Tijdens de intake onderzoeken we je lichaam en laten we je enkele oefeningen uitvoeren om te zien wat je lichaam doet. We proberen je direct al een pijnvrij gevoel te laten ervaren.

Aan het eind van het intakegesprek weet je of we je kunnen helpen en zo ja, hoe lang het traject er uit gaat zien. Het intakegesprek duurt ongeveer 30 tot 60 minuten.

Nadat ik jaren mede-eigenaar ben geweest van een medisch instituut met personal trainers, fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers indienst heb ik in 2015 de stap genomen om mezelf uitsluitend nog te richten op het mooiste werk dat er is: zelf mensen helpen pijnvrij te kunnen leven.”

Meer weten over Paul? Lees verder

Je bent niet de eerste klant die van ver komt, ondanks zijn/haar klachten. Als je wilt, kunnen we eerst even kort telefonisch contact hebben. Tijdens de fysieke intake bij ons op locatie geven we je tips voor de terugreis.
Als je ver moet reizen, adviseren we om een intern traject bij ons te volgen. Dit houdt in dat je bijvoorbeeld 3 of 4x een midweek bij ons verblijft. We hoeven er geen rekening mee te houden dat je vervolgens nog moet reizen, dus we kunnen de trainingstijd optimaal benutten.

Je kunt je training maximaal benutten! We hoeven er geen rekening mee te houden dat je vervolgens nog moet reizen, dus we kunnen de trainingstijd optimaal benutten.

Daarnaast zijn de lijntjes kort tijdens je interne verblijf. Heeft je tape los gelaten? Dan zetten we deze weer even opnieuw er op. Heb je veel napijn na een training of een oefening? Dan kun je tussendoor even langs komen en helpen we je weer op gang.

Ook krijg je opdrachten om tussendoor zelf te doen. Als je hiervoor bijvoorbeeld een matje, bal of gewichten nodig hebt, kun je die gemakkelijk van ons lenen.
En niet onbelangrijk: je bevindt je op een prachtige locatie, even compleet weg van thuis. Je kunt volledig je eigen tijd indelen, met een boekje in de sfeervolle binnentuin, heerlijk genieten aan de maas of in Putjesberg, pareltje in de Maasduinen. Echt even ontspannen. Die ontspanning helpt in je herstel.

Bij onze trajecten is de overnachting ook inbegrepen. Niet zo maar een overnachting, maar een gastenkamer in een Frankische Carré boerderij van ruim 300 jaar oud. De eenvoudige kamer heeft uiteraard een eigen badkamer en wij zorgen voor een gevulde koelkast in de ontbijtkamer, zodat je je eigen ontbijt kunt maken.

 •  

Ga je een intern traject bij ons starten, maar ben je liever niet zonder je man/kinderen? Geen probleem! Je kunt ze in sommige gevallen zelfs meenemen naar onze locatie! Beschouw het als een minivakantie!

 •  

Kosten Kantel-Traject

Nadat je bij ons bent geweest voor een intakegesprek, laten we je weten wat het traject voor jou gaat kosten. Paul weet aan de hand van de gevonden oorzaak en de analyse van jouw lichaam, hoeveel sessies hij nodig heeft om jou verder te helpen. Het kan zijn dat we het traject in bijvoorbeeld 3 of 4 interne fases plannen. In de tussentijd ga je thuis aan de slag met oefeningen. Voordat je van start gaat, krijg je van ons te horen of het een kort, middel of lang traject wordt en wat de totale kosten hiervoor zijn. Je komt achteraf dus nooit voor verrassingen te staan.

Je betaalt de intake direct via onze website zodra je een afspraak in onze agenda hebt ingepland. Wanneer je er, na de intake, voor kiest om het voorgestelde traject te gaan volgen ontvang je van ons een planning. Je bevestigt en betaalt via onze website het definitief gekozen traject.

Vergoeding

We hebben bewust geen contracten met zorgverzekeraars of beroepsvernigingen afgesloten. Daardoor hebben we de vrijheid zelf te kiezen welke combinatie van behandelwijzen en methodes we toepassen. We zijn dus niet gebonden aan standaardprotocollen en aan allerlei bureaucratische verplichtingen. Die tijd besteden we liever aan jou!

Soms zijn er toch mogelijkheden om (een deel van) het traject vergoed te krijgen:

  • De werkgever valt onder een CAO waarin een coach- of opleidingsbudget is opgenomen. Vaak is dit vrij door de werknemer te besteden tot een bedrag van rond de € 500,-. Ook is een werkgever vaak bereid bij te dragen in de kosten van een traject omdat jouw spoedige 'herstel' ook in zijn of haar voordeel is.
  • Ben je zelfstandig ondernemer? Informeer dan even bij de Belastingdienst omdat coaching in aanmerking kan komen als aftrekbare kostenpost
Scroll naar top
A Casa Nostra draait op SYS PlatformSYS Platform - Websites voor coaches