Buongiorno. Start iedere dag fit en energiek.

Start iedere dag fit en energiek. Heb je het voornemen om consequent en dagelijks te gaan bewegen? Goedemorgen. Beginnen in de vroege ochtenduren is dan echt een aanrader.

Waarom is dat? Dat bewegen goed is voor je lichaam is niet nieuw. Behalve dat het goed is voor je lichaam, krijg je er ook meer energie van. Het is ook een moment om even nergens aan te denken en dus tegelijk goed voor je geest.

Vroeg en naar buiten!

Veel mensen stellen het sporten en bewegen uit tot ná het werk of andere dagelijkse activiteiten. Nog even voor of na het avondeten. Waarbij het dan maar te hopen is dat het geen zware maaltijd is. Net als dat het “overeind komen” in de avond, na een lange dag, vaak als erg zwaar wordt ervaren. Waarom zou je je beweegmoment niet verleggen naar de ochtend? De ochtenduren én liefst (met je matje) in de buitenlucht sporten heeft veel voordelen die je de hele dag meeneemt. 

Voordelen van de ochtend? Misschien dat je het zelf wel kunt bedenken. Toch blijkt de stap naar eerder opstaan om 10 minuutjes oefeningen te gaan doen, voor veel mensen groot. Enerzijds omdat de avond vaak gezellig is en je vaak te laat slaapt. Anderzijds ligt het bed in ‘s morgens heerlijk en ben je niet uitgerust als je wekker gaat. Een reden te meer om uit die vicieuze cirkel te komen. Onthoud wat in de ochtend bewegen je allemaal gaat opleveren. En helemaal als je naar buiten gaat.

Omdat je misschien nog twijfelt zetten we enkele voordelen op een rij:

  • Je lichaam en geest worden er écht lekker wakker van.

  • Je begint de dag met een leeg hoofd en ontspannen lichaam.

  • Je krijgt er extra energie van zo aan het begin van de dag.

  • Je vetverbranding wordt extra gestimuleerd

  • Je tolerantiegraad wordt hoger, met minder kans op boosheid en agressie.

  • Je verlaagt de kans op depressie.

Ben lief voor jezelf. Gun jezelf extra me-time.

Als je geen ochtendmens bent, hoe krijg je het dan in je systeem… behalve de wekker zetten? 

Alles staat of valt met de zelfdiscipline en de afspraken die je met jezelf maakt. Maar dat geldt eigenlijk voor heel veel in het leven. Begin in de avond met alles klaar te leggen wat je de volgende ochtend nodig hebt. Je kleding, je schoenen en een oefenmatje. Je moet er als het ware zo in kunnen schieten en je tuin in kunnen stappen. Een dakterras, balkon of een parkje mag natuurlijk ook. Ook als je toch binnen blijft is het vergelijkbaar, leg alles de avond tevoren al klaar en wellicht zet je binnen een lekker muziekje op. Hoe dan ook, de voorbereiding moet optimaal zijn. Het is aangetoond dat de kans van slagen dan beduidend wordt vergroot. Je neemt de daadwerkelijke actie meteen als je wakker wordt. 

Daar hoort ook bij wat je eet. Als je intensief sport is het goed om iets lichts te eten voordat je aan de slag gaat. Een banaantje kan al voldoende zijn. Vergeet niet een paar glazen water te drinken als je opstaat. Koffie, thee en een ontbijtje heb je niet nodig voordat je gaat sporten. Het heeft zelfs vele voordelen om te ontbijten nadat je hebt bewogen

Als je denkt dat een half uur eerder opstaan toch wel veel is. Denk dan hoe weinig dat is op de 24 uur die voor je liggen. Als het begin van een dag goed is heb je er ,alle uren daarna, zoveel plezier van. Bovendien voorkom je dat het in je hoofd blijft hangen dat je nog moet bewegen. De kans dat je het maar een keertje overslaat, wordt dan alsmaar groter. Het is en blijft het een kwestie van lief zijn voor jezelf, duidelijke afspraken maken en deze gewoon nakomen. 

En dan?

Dan ben je zover dat je je goede voornemens gaat omzetten in dagelijkse actie meteen nadat je wakker wordt. Maar welke oefeningen kun je dan doen?

Gelukkig hoef je daar niet meer over na te denken. Deze Buongiorno oefeningen helpen je dagelijks om de juiste oefeningen te doen. Enthousiaste video begeleiding door Paul. Zo start je iedere dag fit en energiek. En met 10 minuutjes ben je klaar!